SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO Ukrayna'nın barış gücü girişimini destekledi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna doğusundaki çatışmayı çözmeye yardımcı olan her teklifi desteklediklerini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2017 21:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2017 21:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO Ukrayna'nın barış gücü girişimini destekledi

NATO, Birleşmiş Milletler (BM) barış gücünün çatışmanın devam ettiği Ukrayna'nın doğusunda ve Kiev’in kontrol etmediği Ukrayna-Rusya sınırı boyunca yerleştirilme fikrini destekliyor.



Azatlık Radyosu’na konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Biz Minsk Anlaşmalarının, ateşkes rejiminin ve ağır silahların çekilme şartının yerine getirilmesine yardımcı olacak tüm fikirleri ve önerileri destekliyoruz.” diye kaydetti.



 



Daha önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun, Eylül ayında düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda Donbas’a barış gücü gönderilmesini isteyeceği bildirilmişti. Poroşenko konuyla ilgili olarak, “Barış gücü fikrini ben gelecek ay New-York’ta BM Genel Kurulu’nda sunmayı planlıyorum. Evet, saldırgan ülke, BM Güvenlik Kurulu’nun daimi üyesi ve maalesef veto hakkına sahip, ancak bu bizi söz konusu çözüme ulaşmamızdan alıkoymamalı.” demişti.



 



159086



 



Ardından 5 Eylül tarihinde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya tarafından desteklenen teröristler ve Ukraynalı askerler arasında çatışmaların sürdüğü, Ukrayna’nın Donbas bölgesine Birleşmiş Milletler (BM) barış gücünün gönderilmesinin “yerinde” olduğunu ifade ederek Rusya Dışişleri Bakanlığı’na Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne ilgili kararı sunma görevi verdiğini bildirdi.



 



Putin’in ilgili açıklamasını eleştiren Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı’nın açıklamasının Ukrayna’nın doğusundaki çatışmanın tarafı olarak Rusya’nın saldırganlığını Ukrayna’ya ait bir iç çatışma olarak gösterme ve barış operasyonu fikri ile asıl amaçlarını kamufle etme çabası olduğunu, bu atılımın Donbas’ta barışın ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün yeniden tesis edilmesine yönelik esas amaca ulaşılmasına yardımcı olmayacağını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.