SON DAKİKA
Hava Durumu

"Putin saldırı savaşına hazırlanıyor"

Belarus ve Rusya’nın ortak düzenlediği Batı-2017 askeri tatbikatı Putin’in saldırı savaşı yürütmeye hazır olduğunu sergiledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 20:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Putin saldırı savaşına hazırlanıyor"

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in Rusya ile Belarus’un ortak düzenlediği Batı-2017 tatbikatının aslında Rusya'nın saldırı savaşına (taarruza) geçmeye hazır olduğununun göstergesi olduğu ifade edildi.



Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre bugün 25 Eylül'de Savunma Komitesi başkanı Stephen Fuhr başkanlığındaki Kanada Parlamentosu heyetiyle bir araya gelen Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksandr Turçinov, “Tatbikatın son aşaması nükleer üçlünün savaşa hazırlığının denetlemesi içindi. Nükleer üçlünün hava, kara ve deniz unsurları denendi. Putin güçlü bir topyekûn savaş yürütmeye hazır olduğunu sergiliyor.” diye kaydetti.



 



Rusya ve Belarus'un, 14 -20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği ortak tatbikata 13 bin asker ve 680’e yakın askeri teçhizat katıldı.



 



159625



 



Tatbikat birçok ülke tarafından eleştirildi. NATO’nun Askeri Komitesi Başkanı General Petr Pavel, Rusya ve Belarus’un gerçekleştirdiği geniş ölçekli Batı-2017 tatbikatının “tahmin edilemez potansiyel çatışmalar” doğurabileceğini ifade etmişti. Diğer yandan Belarus'da muhalefet, tatbikat için ülkeye gelen Rus birliklerinin kalıcı olmasından endişe duyduğunu duyurmuştu. Belarus Halk Cumhuriyeti Muhalefet Konseyi tarafından 13 Eylül’de yayınlanan açıklamada, “Minsk yönetiminin resmi açıklamasında belirtildiği üzere Rus birlikleri en geç 30 Eylül’de Belarus topraklarından çekilmeli. Aski taktirde Rus askeri birliklerinin ve askeri teçhizatının ülkede bulunması işgal olarak değerlendirilmeli.” ifadeleri kullanılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.