SON DAKİKA
Hava Durumu

“Rusya, Batı-2017 tatbikatında nükleer silah kullanacak”

Polonya Savunma Bakanı Antoni Macierewicz, Rusya'nın Batı-2017 tatbikatının, son 30 yılda düzenlenen tatbikatların en büyüğü olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Rusya, Batı-2017 tatbikatında nükleer silah kullanacak”

Polonya Savunma Bakanı Antoni Macierewicz, Rusya’nın Batı-2017 tatbikatı sırasında nükleer silah kullanmayı planladığını, askeri manevraların ise 20 Eylül’den sonra da devam edeceğini ifade etti.



 



TVP televizyon kanalına konuşan Macierewicz, “2017 tatbikatı, Rusya’nın son 30 yılda düzenlediği tatbikatlardan hem en büyüğü, hem de en saldırgan ve çok fonksiyonlusudur. Askeri manevralar 20 Eylül’de sona ermeyecek, nükleer silahın kullanımıyla devam edecekler. Onun denemesi tatbikatın programına dahil edilmişti.” ifadeleri kullandı.



 



Ayrıca, Polonya Savunma Bakanı, Rus askeri doktrininin tahmini düşmana karşı önleyici saldırının uygulamasını öngördüğünü belirtti.



 



Daha önce, 10 Eylül’de Litvanya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'yı NATO'nun doğu kanadı üzerindeki "Batı-2017" adlı büyük askeri tatbikatlarından vazgeçmeye çağırmıştı.



 



 159482



 



Rusya ve Belarus'un, 14 Eylül tarihinde başlattığı ve 20 Eylül'e kadar devam edecek olan ortak tatbikat, birçok ülke tarafından eleştiriliyor. NATO’nun Askeri Komitesi Başkanı General Petr Pavel, Rusya ve Belarus’un gerçekleştirdiği geniş ölçekli Batı-2017 tatbikatının“tahmin edilemez potansiyel çatışmalar” doğurabileceğini ifade etti. Diğer yandan Belarus'da muhalefet, tatbikat için ülkeye gelen Rus birliklerinin kalıcı olmasından endişeleniyor. Belarus Halk Cumhuriyeti Muhalefet Konseyi tarafından 13 Eylül’de yayınlanan açıklamada, “Minsk yönetiminin resmi açıklamasında belirtildiği üzere Rus birlikleri en geç 30 Eylül’de Belarus topraklarından çekilmeli. Aski taktirde Rus askeri birliklerinin ve askeri teçhizatının ülkede bulunması işgal olarak değerlendirilmeli.” ifadeleri kullanıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.