SON DAKİKA
Hava Durumu

Sırp çocuklara Rus askeri kampında "eğitim"

Yaşları 14 ila 18 arasında değişen 11 Sırp çocuğun, "vatanseverliklerini" geliştirmek amacıyla Rusya'da askeri eğitim kampına gönderildikleri öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2017 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2017 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sırp çocuklara Rus askeri kampında "eğitim"

Yaşları 14 ile 18 arasında değişen 11 Sırp çocuğun, "vatanseverliklerini" geliştirmek amacıyla Rusya'da askeri eğitim kampına katıldığı öğrenildi.



Çocuklara, Moskova bölgesinde bulunan kampta silah eğitimi verildiği ifade edildi. Sırp Muharip Gaziler Derneği Başkanı Zeljko Vukelic konuyla ilgili olarak, "Kampın amacı çocukların vatan bilincini arttırmak. Onlara tarih dersleri veriyor ve vatanseverliğin önemini öğretiyoruz. Ayrıca çocuklar burada acemi asker eğitimi de alıyorlar böylece askerlik çağları geldiğinde belli bir tecrübeye sahip hale gelmiş olacaklar." şeklinde konuştu.



154343



Söz konusu kampın Moskova'ya 160 kilometre uzaklıktaki Elektrogorsk bölgesi yakınlarında bulunduğu ve Stalingrad Savaşı'nın 75. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlendiği belirtildi. Vukelic ayrıca Sırbistan'dan gelen gençlerin oldukça sıcak bir şekilde karşılandığını fakat üniformalı ve silahlı Rus çocukları görünce şaşırdıklarını kaydetti.



Vukelic, "Rus çocuklar bizlere Kalaşnikofların nasıl sökülüp, takıldığını gösterdiler. Fakat eğitimler sırasında tabii ki gerçek mühimmat yerine elektronik ve çocuklara özel mühimmat kullanıyoruz." şeklinde sözlerine devam etti.



 



"Sırp çocuklar keskin nişancılıkta başarılı"



Kampta Sırp çocukların keskin nişancılık becerileri, Bosna Savaşı'nın acı hatıralarını akıllara getirirken, Vukelic "Rusya'da çocuklara ve gençlere yönelik pek çok vatanseverlik örgütü olmasına rağmen Sırbistan'da buna benzer örgütler bulunmuyor. Bu yüzden Rus dostlarımızın davetini kabul etmekten mutluluk duyduk. Kardeş Rus milletinden insanlarla bir araya gelmek Sırp çocuklara içtenlik ve misafirperverliği gösterirken aynı zamanda maalesef ki Sırbistan'da bulunmayan acemi askerlik eğitimini de almalarına fırsat yaratıyor." ifadelerini kullandı.



Rusya ve Sırbistan arasındaki özellikle Ortodoks Slavlık eksenli tarihsel bağlar sayesinde bugün de Sırplar, Moskova'yı en önemli müttefiklerinden biri olarak görüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.