SON DAKİKA
Hava Durumu

Somali'de skandal: Bakanı terörist zannedip öldürdüler

Somali'deki güvenlik güçleri, bugün 4 Mayıs'ta radikal İslamcı terörist zannettikleri bir bakanı öldürdüler.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2017 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2017 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Somali'de skandal: Bakanı terörist zannedip öldürdüler

Somali'de güvenlik güçlerinin bugün 4 Mayıs'ta, 31 yaşındaki bir bakanı radikal islamcı terörist zannederek öldürdükleri belirtildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Bayındırlık Bakanı Abdullahi Şeyh Abas başkent Mogadişu'daki başkanlık sarayı yakınlarında aracının içinde silahla vurularak öldürüldü. 

Devlet radyosu Devlet Başkanı Muhammed Abdullahi Muhammed Farmaajo, olayın ardından Etiyopya ziyaretini yarıda keserek ülkeye geri döndüğünü duyurdu.

BBC'nin Somali analisti Abdullahi Abdi, gergin olan güvenlik güçlerinin daha önce de resmi görevlileri öldürdüğünü fakat Bakan Abas'ın muhtemelen "dost ateşi" ile vurulan en üst düzey yetkili olduğunu söyledi.

Abas, iç savaş ve kıtlıktan kaçan yüz binlerce Somaliliye ev sahipliği yapan Kenya'daki Dadaab Mülteci Kampı'nda büyümüştü. 31 yaşındaki Abas geçen yıl Kasım ayında ülke tarihinin en genç bakanı olmuştu.

Somali'de radikal İslamcı militanlarla uzun süreden beri çatışmalar sürüyor. Ülke farklı militan grupları, korsanlık faaliyetleri ve suç şebekelerinin pençesinde ayakta kalmaya çalışıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.