SON DAKİKA
Hava Durumu

Telafer operasyonuna yaklaşık 40 bin kişi katılacak

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Türkmen kenti Telafer’in geri alınması için başlatılacak operasyona yaklaşık 40 bin güvenlik gücünün katılacağı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2017 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2017 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Telafer operasyonuna yaklaşık 40 bin kişi katılacak

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Türkmen kenti Telafer’in geri alınması için operasyon başlatılacak.



158370



Musul Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli Albay Ahmed el-Cuburi, bugün 16 Ağustos'ta yaptığı açıklamada Telafer kent sınırında konuşlanan güvenlik güçlerinin sayısının 40 bine ulaştığını ifade etti. Cuburi, operasyona katılacak güvenlik güçlerinin, Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı anti terör timleri, Irak İçişleri Bakanlığı'na bağlı Irak federal polis güçleri, acil müdahale timleri ve Irak Silahlı Kuvvetleri'nin 9'uncu Zırhlı Birliği'nden meydana geldiğini söyledi.



 



 



"Haşdi Şabi'nin operasyona katılıp katılmayacağının netleşmedi"



Cuburi, İran destekli ve mezhepçi yaklaşımıyla bilinen Haşdi Şabi milislerinin operasyona katılıp katılmayacağının ise henüz netlik kazanmadığını ve buna karar verecek kişinin de Başkomutan ve Başbakan Haydar el-İbadi olduğunu belirtti.



Bunun yanında, Irak federal polis güçlerinde görevli Yüzbaşı Abbas Mansur Deraci ise, kendilerine ait 5'inci ve 3'üncü Tugayları, keskin nişancı birliği, insansız hava araçları ve zırhlı araçlarla Telafer kırsalında konuşlandırdıklarını aktardı.



Federal polis güçlerinin hangi cepheden hareket edeceklerine değinen Deraci, "Anti terör timleriyle birlikte 2'nci güç olarak birinci cepheden ilerleyeceğiz." bilgisini verdi.



Deraci, Telafer'i DAEŞ'ten kurtarma operasyonunda polis güçlerinin öncü ve önemli bir rol oynacağını da sözlerine ekledi. Bilindiği gibi terör örgütü DAEŞ asimetrik taktiklere dayalı sokak savaşları verdiğinden, Irak ordusu ağır silahlı birliklerden ziyade hafif silahlı ve sokak savaşları için elverişli birlikleri tercih ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.