SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump, terör örgütü YPG'yi silahlandırma planını onayladı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'yi silahlandırma planını onayladığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2017 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2017 22:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Trump, terör örgütü YPG'yi silahlandırma planını onayladı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'yi silahlandırma planını onayladığı bildirildi. Pentagon'dan yapılan açıklamada alınan kararın, PKK/YPG'nin çatı örgütü Suriye Demokratik Güçleri'nin Rakka'ya girecek olması fikrini desteklemesi bakımından kayda değer bir hareket olarak nitelendirildi.



155419



Pentagon sözcüsü Dana White açıklamasında, "Yakın gelecekte başarıyla Rakka'yı ele geçirebilecek olan sahadaki tek güç, ABD ve koalisyon güçlerinin desteklediği Suriye Demokratik Güçleri'dir." ifadesini kullandı.



Bir ABD'li yetkili ise söz konusu kararın imzalanmasıyla birlikte süreç işlemeye başlayacak şeklinde konuştu. Terör örgütü PKK/YPG'ye teslim edilmesi planlanan ekipmanlar arasında, buldozerler, askeri mühendislik ekipmanları, daha etkili haberleşme aygıtları, mühimmatlar, tüfekler ve telsizler bulunuyor. Yetkililer söz konusu ekipmanların teslimatının, kara yoluyla ya da C-130 tipi uçaklar vasıtasıyla havadan indirme şeklinde yapılacağını belirttiler.



Türkiye'nin duruma büyük tepki göstermesi beklenirken, Pentagon'dan konuyla ilgili olarak "Koalisyon partnerimiz Türkiye'nin güvenlik endişelerinin farkındayız. NATO müttefiğimizi koruma ve olası güvenlik risklerini önleme taahhütlerimize bağlı olduğumuz konusunda Türk halkına ve hükümetine güvence vermek istiyoruz." değerlendirmesi yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.