SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Batı-2017 dolayısıyla sınırlarda kontrolü arttırıyor

Rusya ve Belarus’un ortak tatbikatı olan Batı-2017 askeri tatbikatı 14-20 Eylül tarihlerinde Belarus’ta gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2017 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2017 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Batı-2017 dolayısıyla sınırlarda kontrolü arttırıyor

Ukrayna Sınır Güvenlik Teşkilatı, Belarus ve Rusya’nın ortak Batı-2017 tatbikatını düzenlediğinden dolayı ülke sınırlarında kontrolü arttırıyor.
 
Konuyla ilgili bir Ukrayna televizyonunda konuşan Ukrayna Sınır Güvenlik Teşkilatı Başkan Yardımcısı Oleg Slobodyan, “Söz konusu tedbirler Eylül ayı başında alındı. Çerçevesinde terörle mücadele operasyonunun gerçekleştirildiği bölge, kuzey, batı, güney sınırlarda kontrolün arttırıldığı komuta tatbikatı başladı, yani devlet sınırının tüm bölgelerinde Batı-2017 tatbikatı sona erene dek tedbirleri arttırıyoruz” diye kaydetti.



158829



Rus askerlerin Belarus’a tatbikatın başlamasından çok önce gelmeye başladığını hatırlatan Oleg Slobodyan, bunun sınırlarda kontrolün arttırılmasına sebep olduğunu belirtti.
 
Bilindiği gibi Batı-2017 Rusya ve Belarus’un ortak askeri tatbikatı 14-20 Eylül tarihlerinde Belarus’ta gerçekleştirilecek. Askeri tatbikata 13 bin askerin katılacağı bildiriliyor.
 
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmayı Başkanı Viktor Mujenko, Rusya ve Belarus’un düzenlediği Batı-2017 tatbikatının Ukrayna'nın yanı sıra Baltık ülkeleri ve Polonya başta olmak üzere NATO üye ülkelerine baskı yapma çabası olduğu fikrini paylaşmıştı.
 
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun Rusya ile Belarus’un düzenlediği ortak “Batı-2017” askeri tatbikatını yakından takip edeceğini ifade etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.