SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ve Türkiye ortak askeri araç üretecek

Türkiye ve Ukrayna'nın bazı tank, füze ve insansız uçak araçlarının ortak üretimine başlamayı planladığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2016 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2016 21:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ve Türkiye ortak askeri araç üretecek

Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksandr Turçinov, 24 Ekim tarihinde Türkiye Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ile bir araya geldi.

Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre görüşmeden sonra beyanatta bulunan Aleksandr Turçinov, “Belirli projelerle birlikte zırhlı araç, füze üretimi, uçak inşaatı ve diğer alanlar başta olmak üzere geniş çaplı hedeflerin hayata geçirilmesi yönünde çalışıyoruz” diye kaydetti.

Ukrayna’nın Türkiye ile mühimmat, insansız hava araçları, füze ve tank üretimi yapacak ortak şirketlerin kurulması perspektifine göre hareket ettiklerini vurgulayan Turçinov, görüşme sırasında tarafların Ukrayna savunma kompleksine Türk yatırımının çekilmesine ilişkin konuları ele aldığını belirtti.

Türkiye Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, “Görüşmeden sonra kurulan koordinasyon grubu, şimdi verimli şekilde çalışıyor ve belirli projelerin hayata geçirilmesi aşamasına geçiyor” diye kaydetti. İsmail Demir, Türkiye’nin savunma sanayi alanında Ukrayna ile işbirliğini geliştirmek istediğini ekledi.
 
Daha önce Ukrayna ve Türkiye’nin en büyük savunma şirketlerinin tank modernizasyonu programları çerçevesinde işbirliği ile ilgili görüşmelere başladığı bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.