SON DAKİKA
Hava Durumu

Ünlü hack grubundan yeni tehdit

ABD istihbarat örgütü NSA'in özel olarak geliştirdiği hacking araçlarını ele geçirerek, yayınladıkları iddia edilen hack grubunun, Temmuz ayında yeni bir sızıntı yapacakları iddia ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2017 23:08
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 23:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ünlü hack grubundan yeni tehdit

ABD istihbarat örgütü NSA'in özel olarak geliştirdiği hacking araçlarını ele geçirerek, yayınladıkları iddia edilen hack grubunun, Temmuz ayında yeni bir sızıntı yapacakları iddia ediliyor. Grup bugün yaptıkları açıklamada, ele geçirdikleri kodların yeni bir serisinin satışına başlayacaklarını duyurdu. Söz konusu çalıntı kodların, istekli müşterilere 22 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılması planlanıyor.



156091



Buna rağmen The Shadow Brokers adlı hack grubu, internet üzerinden yayınladıkları açıklamada, hangi dosyaların koleksiyonda bulunacağını belirlemediklerini ifade etti. Daha önceden ağ yönlendiricileri, internet tarayıcıları, Microsoft'a ait Windows 10 işletim sistemi ve mobil aygıtların hacklenebileceği çeşitli araçlara erişim sağladıklarını kaydeden grubun bu araçlara gerçekten sahip olup olmadıkları konusunda ise net bilgi olmadığı değerlendiriliyor. 



Öte yandan dünyada 300 binden fazla bilgisayarı etkileyen WannaCry adlı fidye yazılımın, Shadow Brokers grubunun Nisan ayında yayınladığı hack araçlarıyla yapıldığı iddia edilmişti. Bu açıdan güvenlik araştırmacıları, tehditlerin ciddiye alınması gerektiği inancını taşıyor. Yine bazı araştırmacılara göre grubun arkasında Rusya yönetimi bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.