SON DAKİKA
Hava Durumu

4 yılda Kırım'a giriş için kaç gazeteci Ukrayna'dan izin istedi?

Kırım’a giriş için son 4 yılda Ukrayna’dan izin isteyen gazeteci sayısı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2019 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2019 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
4 yılda Kırım'a giriş için kaç gazeteci Ukrayna'dan izin istedi?

Kırım’a giriş için son 4 yılda Ukrayna’dan izin isteyen gazeteci sayısı açıklandı.

Dört yıl içinde Rus işgali altındaki Kırım’a giriş yapmak için 216 yabancı basın mensubunun Ukrayna’ya başvuruda bulunduğu açıklandı.

Ukrayna Enformasyon Politika Bakanlığının Kırım.Hakikat sitesinin başvurusuna verdiği cevapta, 2015 yılından itibaren 216 yabancı gazetecinin Rus işgali altındaki Kırım’a giriş yapmak için bakanlıktan izin istediği belirtildi.

http://qha.com.tr/haberler/ukrayna-putin-in-kirim-a-duzenledigi-yasa-disi-ziyareti-protesto-etti/10180/

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Genel olarak, 16 Eylül 2015 tarihinden itibaren (gerektiği durumlarda gazetecilik faaliyetlerinde bulunmak üzere geçici olarak işgal altındaki Ukrayna topraklarına giriş düzenine ilişkin 4 Haziran 2015 tarih ve 367 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında değişiklik yapılmasının onaylanmasından sonra) 18 Mart 2019 tarihine kadar Ukrayna Enformasyon Politika Bakanlığı, 216 yabancı basın kurulu temsilcisinin Ukrayna’nın geçici işgal altındaki toprağına giriş ve çıkışı için 216 izin başvurusunu inceledi.” ifadesine yer verildi.

Ayrıca, 1 Ocak 2019 tarihinden 18 Mart 2019 tarihine kadar 23 yabancı gazetecinin Kırım’a giriş izni istediği belirtilirken, başvuruların hepsinin onaylandığı kaydedildi.

ZİYARETLER UKRAYNA’DAN İZİN ALINARAK GERÇEKLEŞTİRİLMELİ

Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesi ardından Ukrayna, işgal altındaki Kırım’da bulunan deniz limanları ve hava limanlarını ulaşıma kapatmıştı. İşgalciler tarafından yasa dışı olarak kullanılan söz konusu sınır kapıları üzerinden Kırım’a yapılan ziyaretler yasa dışı olarak kabul ediliyor.

Ukrayna yasalarına göre, ülkenin işgal edilen bölgelerine giriş çıkışların, ancak Ukrayna’nın kontrolü altında olan kontrol noktaları üzerinden, Ukrayna yönetiminin izni alınarak gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Yabancı gazetecilerin Kırım’a giriş yapabilmeleri için Ukrayna Enformasyon Bakanlığından da özel izin almaları gerekiyor.

http://qha.com.tr/haberler/alman-heyetten-kirim-a-yasa-disi-ziyaret/9541/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.