SON DAKİKA
Hava Durumu

6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı başladı

6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı başladı

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2019 21:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2019 21:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı başladı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sağlık Bakanlığının ev sahipliğinde, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının (TÜSEB) bilimsel desteğiyle gerçekleştirilen 6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı başladı.

KURULTAY TÜRK DÜNYASINI BİR ARAYA GETİRDİ

Bu yıl ki ana teması "Sağlıkta Biyoteknoloji Uygulamaları" olarak belirlenen kurultayın açılışı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın katılımıyla 30 Ekim 2019'da İstanbul'da gerçekleştirildi.Kurultay, Türkiye'den ve dünyanın birçok ülkesinde sağlık alanında küresel ve ulusal düzeyde başarılı çalışmalarda yer almış, patent ve ödül sahibi, üniversite, hastane ve teknoparklarda araştırmacı olarak çalışan katılımcılar ile bilim insanları, sağlık bakanları, akademisyenler ve sağlık sektörü paydaşlarını bir araya getirdi.

31 EKİM’DE SONA ERECEK

Kurultay kapsamında Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri"nin üçüncüsü de düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Bilimsel araştırmalar ışığında şekillenecek değerlendirmeler ve yol haritasının bildiri olarak yayımlanacağı kurultay, yapılacak bilimsel oturumların ardından 31 Ekim'de sona erecek.

TÜRK ÜLKELERİ TEŞVİK YAPMALI

Kazakistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Yelzhan Birtanov, özellikle aktif olarak Türkiye ile Kazakistan'ın birlikte faydalanabileceği, sağlık hizmetlerinde kullanabileceği bazı projeler üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Tabii aynı zamanda diğer Türk ülkelerini de aktif şekilde bu yeni alanda, sağlık hizmetleri ve tıp alanında iş birliği yapmasını teşvik ediyoruz." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.