SON DAKİKA
Hava Durumu

AB Komisyonu Başkanı: Rusya'ya geniş çaplı yaptırımlar şimdiden hazır

AB Komisyonu Başkanı: Rusya'ya geniş çaplı yaptırımlar şimdiden hazır

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2021 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2021 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB Komisyonu Başkanı: Rusya'ya geniş çaplı yaptırımlar şimdiden hazır

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna'ya karşı saldırması durumunda, işgalci Rusya'ya karşı geniş çaplı yaptırımların şimdiden hazır olduğunu belirtti. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen,  Fransız gazetesi Le Journal du Dimanche işgalci Rusya ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan von der Leyen, Rusya’ya karşı NATO ve AB'nin ittifak halinde olduğunu dile getirdi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna'ya karşı saldırı düzenlemesi halinde, işgalci Rusya'ya karşı NATO ve AB’den geniş çaplı yaptırımların şimdiden hazır olduğunu belirtti. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 25 Aralık 2021 tarihinde Fransız gazetesi Le Journal du Dimanche yaptığı açıklamada, Rusya’ya karşı NATO ve AB birlikte hareket ettiğini belirtirken, “Rusya ile iyi ilişkiler istiyoruz ama bu Rusya’nın eylemlerine bağlı.” dedi.

AB KOMİSYONU BAŞKANI'NDAN RUSYA'YA SERT MESAJ

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği ve Rusya Federasyonu ilişkileri hususunda, "Ukrayna'ya yönelik saldırıya karşı verilecek en büyük ders ve yanıtın AB ve NATO’dan geniş çaplı yaptırımlar olacağı açık. Yaptırımlarımız zaten hazır. Avrupa ülkeleri bu konuda birleşmiş durumda. Ayrıca ABD ve NATO ile uyum içinde hareket ediyor. Rusya ile iyi ilişkiler istiyoruz ama bu onun eylemlerine bağlı. Rusya, provokasyonlarını durdurmalı.” ifadelerini kullandı. Ukrayna'nın NATO ve AB'ye entegrasyonu konusunda, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Ukrayna halkının kendi geleceğine karar vermesi gerektiği" hususunda güvence verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.