SON DAKİKA
Hava Durumu

AB, Kosova'ya vize serbestisi kararını neden geciktiriyor?

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Brüksel’de Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2019 22:58
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB, Kosova'ya vize serbestisi kararını neden geciktiriyor?

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Brüksel’de Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile bir araya geldi. İkili görüşmede, ülkedeki siyasi durum, Avrupa perspektifi, vize serbestisi ve Kosova ile Sırbistan diyalogu konuşuldu.

Son yirmi yılda AB’nin Kosova’ya sunduğu destek için Tusk’a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Thaçi, konuşmasının devamında bölgede zorlu bir statükonun devam ettiğini ve bunun birçok süreci yavaşlattığını belirtti.

http://qha.com.tr/haberler/kosova-ve-sirbistan-arasindaki-anlasma-ihtimalini-hahn-acikladi/20292/ "GECİKME ANLAMSIZ VE KABUL EDİLEMEZ"

Cumhurbaşkanı Thaçi, tüm kriterlerin yerine getirilmesinden sonra Kosova vatandaşları için vize serbestisi kararının gecikmesinin anlamsız ve kabul edilemez olduğunu da ifade etti. Cumhurbaşkanı Thaçi, Brüksel ve Batı’nın Kosova Cumhuriyetinin tek stratejik yönelimi olduğunu vurguladı.

AVRUPA PARLAMENTOSUNDAN 3 YIL ÖNCE ÇIKAN KARAR BEKLETİLİYOR

Hatırlanacağı üzere eylül 2018'de Avrupa Parlamentosu (AP), Kosova vatandaşlarının Avrupa Birliği (AB) ülkelerine vizesiz seyahat edebilmeleri ile ilgili karara onay vermişti. 186'ya karşı 420 üyenin onayı ve 22 çekimser oyla kabul edilen tasarıda Kosova vatandaşlarının AB ülkelerinden herhangi birine 90 gün boyunca vizesiz girmelerinin yolu açılmıştı.

AB, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan'a 2009'da, Bosna-Hersek ve Arnavutluk vatandaşlarına ise 2010'da 90 gün boyunca vizesiz seyahat hakkı tanımıştı. 90 günlük vize serbestisi ile bu ülkelerin vatandaşları, ticari, turistik veya ailevi nedenlerle İngiltere ve İrlanda hariç AB ülkelerine biyometrik pasaport ile vizesiz girebiliyor.

http://qha.com.tr/haberler/kosova-disisleri-bakani-sirbistan-la-diyalog-zorunlu/19533/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.