SON DAKİKA
Hava Durumu

AB Ukrayna için “askeri yardım misyonu” kuracak

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2022 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2022 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB Ukrayna için “askeri yardım misyonu” kuracak

Avrupa Birliği (AB) Savunma Bakanları, Ukrayna ordusunun eğitilmesi için AB askeri yardım misyonu kurulmasına dair çalışmaların başlatma konusunda bir araya geldi. Bakanlar tarafından Ukrayna’ya desteğin devam edeceği vurgulandı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Dönem Başkanı Josep Borrell, Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenen AB Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde gazetecilere açıklama yaptı. Yüksek Temsilci Borrell, AB ülkelerinin Ukrayna ordusunun eğitilmesine yönelik birçok faaliyetin bulunduğunu ve bunların uyum içinde yürütülmesinin önemine işaret etti.

Borrell "Tüm üye ülkeler bunda ve Ukrayna için bir AB askeri yardım misyonu kurulmasına dair parametrelerin belirlenmesi çalışmalarını başlatmakta hemfikir" açıklamasında bulundu.

Toplantıya Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov toplantıya katıldığını belirten Borrell sahadaki durum ile ilgili bilgi verdiğini ve kısa orta ve uzun vadeli ihtiyaçların açıklandığını dile getirdi. Borrell askerlerin üst seviye askeri eğitimlerinin bu misyon çerçevesinde verileceğini duyurdu.

UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK

Ukrayna’ya desteğin devam edeceğini söyleyen Borrell, “Hızlı ve iddialı olmalıyız. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin durumu ve özellikleri temelinde katma değer sağlamalı ve esnek davranmalıyız” dedi.

TAHIL KORİDORU İÇİN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

Toplantının diğer bir başlığı ise tahıl ihracatının sağlanmasına yönelik anlaşmanın ele alınması oldu. Ukrayna-Rusya savaşının etkilerine değinen Borrell şu ifadelere yer verdi:

"Sadece biz değil, bütün dünya artan enflasyon ve borçlardan kaynaklanan ciddi mali yüklerle karşı karşıya. Bu yüzden Karadeniz tahıl anlaşmasının şu ana kadar işe yaradığını görmekten dolayı mutluyuz. Birleşmiş Milletlere (BM) tebrikler ve Türkiye'ye teşekkürlerimizi iletiyoruz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.