SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD’de 100 milyar dolarlık korona vurgunu

ABD Gizli Servisinden yapılan açıklamada, destek programlarından, en az 100 milyar dolar çalındığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2021 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2021 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD’de 100 milyar dolarlık korona vurgunu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Gizli Servisinden yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle işlerini kaybeden kişi ve işletmelere yardım için kurulan destek programlarından, en az 100 milyar dolar çalındığı bildirildi.

ABD'de salgınla ilgili dolandırıcılıkların araştırılmasından sorumlu Gizli Servis Koordinatörü Roy Dotson, Gizli Servis'in çalışmalarında, ABD Çalışma Bakanlığı ve Küçük İşletme İdaresinden alınan verileri incelediklerini, salgın yardımı kapsamında yapılan ödemelerde ciddi bir dolandırıcılık tespit ettiklerini duyurdu. Roy Dotson, 3.4 trilyon dolarlık sosyal yardım bütçesi kapsamında yapılan ödemelerin yaklaşık yüzde 3’ünde yolsuzluk yapıldığını açıkladı.

Bu tutarın büyük kısmını işsizlik maaşı ödemelerinin oluşturduğu belirten Dotson, ABD Çalışma Bakanlığının, yaklaşık 87 milyar dolarlık işsizlik yardımını uygunsuz şekilde ödemiş olabileceğini ve önemli kısmının dolandırıcılık olarak değerlendirilebileceğini belirtti. Gizli Servisin işsizlik sigortası, kredi dolandırıcılığı vakalarını araştırırken 1,2 milyar dolar paraya el koyduğu ve dolandırıcılıkla elde edilen 2,3 milyar dolarlık fonu iade edeceği duyuruldu. Dolandırıcılık tutarının ve yapılan vurgunun ise en az 100 milyar dolar seviyesinde olduğu vurgulandı.

Salgın döneminde yapılması planlanan yardım ödemelerindeki dolandırıcılıklara ilişkin 900’den fazla aktif soruşturmanın devam ettiği ve şu ana kadar 100 kişinin tutuklandığı bilinmekte.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.