SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Almanya'ya Suriye için asker talebi

ABD'den Almanya'ya Suriye için asker talebi

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2019 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'den Almanya'ya Suriye için asker talebi

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Almanya'nın Suriye'nin kuzeyine asker göndermesinin beklendiğini söyledi.

Özel Temsilci Jeffrey, Welt am Sonntag gazetesine açıklama yaparak ABD'nin Alman askerlerinin Suriye'nin kuzeyindeki Amerikan askerlerine takviye olarak gönderilmesini beklediğini aktardı. Almanya'nın terör örgütü DEAŞ'la mücadele ve bölgedeki siyasi süreçle ilgili olarak aktif rol oynadığını söyleyen Jeffrey, Almanya'dan askeri anlamda daha çok destek beklenildiğini bildirdi.

Terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'deki yerel güçlerle alt edilebileceğini ifade eden Jeffrey, bu güçlere hava desteği, lojistik, eğitim ve teknik yardım konularında yardımcı olacak uluslararası bir güce ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

İstikrarın sağlanamaması halinde bölgede DEAŞ veya başka grupların yeniden ivme kazanabileceğini hatırlatan Jeffrey, Suriye'de BM tarafından yönetilen bir siyasi reform sürecinin başlaması gerektiğini, ayrıca İran'ın ülkeden tamamen çekilmesinin istenildiğini söyledi.

ABD'li diplomat bunun dışında DEAŞ'a katılmak için Suriye'ye giden Avrupalıların durumuna da değinerek, ABD'nin Avrupa'ya göre farklı kanaatte olduğunu, terör örgütüne katılmış olan söz konusu şahıslarla ilgili adli süreci işletmeleri gerektiğini dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.