SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD ile Kuzey Kore müzakerelerinde Pompeo tartışması

ABD ile Kuzey Kore arasındaki müzakelerde, ABD'nin müzakere ekibinin baş müzakerecisinin Dışişleri Bakanı Mike Pompeo olması krize yol açtı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2019 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD ile Kuzey Kore müzakerelerinde Pompeo tartışması

ABD'nin Kuzey Kore ile müzakelerinde, ABD'nin müzakere ekibinin baş müzakerecisinin Dışişleri Bakanı Mike Pompeo olması krize yol açtı. Pompeo ise baş müzakerecilik vazifesini ifa etmeye devam edeceğini söyledi.

Bilindiği gibi Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığının ABD işlerinden sorumlu daire başkanı Kwon Jong Gun'un Pompeo'yu pervasız açıklamalar yapmakla suçladığını, Pyongyang'ın Pompeo'nun liderliğinde bir diyaloğu istemediğini söylemişti. ABD Dışişleri Bakanının baş müzakereciliği sürdürmesi halinde görüşmelerin bir kez daha kötüye gideceği ifade edilmişti.

http://qha.com.tr/haberler/trump-kim-zirvesinden-netice-cikmadi/6536/

Reuters'ın haberine göre ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bu açıklamanın ardından Kuzey Kore'nin nükleerden arındırılması için çabalarının devam edeceğini, müzakerelerde takımının başında olacağını duyurdu.

Pompeo, Washington'da gazetecilere açıklama yaparak Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılması hedefine yönelik ABD'nin diplomatik çabalarının devam edeceğini, müzakere ekibinin de başında bulunmaya devam edeceğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı, Kuzey Kore'nin kitle imha silahlarından ve balistik füzelerle ilgili programlardan, bunlarla alakalı tesislerden vazgeçmesi için baskı yapmaya devam edeceklerini söyledi. Pompeo bunun için Kuzey Kore'ye yönelik tüm yaptırımları uygulamaya ve diğer ülkeleri de buna teşvik etmeye devam edeceklerini vurguladı.

http://qha.com.tr/haberler/abd-disisleri-bakani-mike-pompeo-dan-cin-e-uygur-tepkisi/13048/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.