SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Maslahatgüzarı Büyükelçi Taylor'dan Kırım Tatar Milli Meclisine ziyaret

ABD Büyükelçisinden Kırım Tatar Milli Meclisine ziyaret

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2019 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2019 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Maslahatgüzarı Büyükelçi Taylor'dan Kırım Tatar Milli Meclisine ziyaret

Amerika Birleşik Devletleri'nin vekaleten Kıyiv Geçici Maslahatgüzarı görevine atanan Büyükelçi ünvanlı William B. Taylor, Kırım Tatar Milli Meclisini (KTMM) ziyaret ederek Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve KTMM heyeti ile görüştü.

Göreve vekaleten Maslahatügzar olarak yeni başlayan ABD'de büyükelçi ünvanına sahip William Taylor, Kırım Tatar Milli Meclisinde (KTMM) ziyaretinde Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve KTMM heyeti tarafından karşılandı. William Taylor ve beraberindeki heyete, daha sonra KTMM’nin çalışmaları hakkında bilgi verildi.

WILLIAM TAYLOR: KIRIM'I ZİYARET ETMİŞTİM

Ziyaretle ilgili konuşmasında Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerini yakından takip ettiklerini belirten Taylor, "Bu benim Kıyiv’deki ikinci elçilik görevim. Kıyiv’de ilk görevim esnasında Kırım’ı ziyaret etmiştim" dedi.

KIRIMOĞLU: KENDİSİNİ UKRAYNA'DA YENİDEN GÖRMEKTEN MUTLUYUZ

Beraberinde Elçilik Müsteşarı Anton Cooper'ın da bulunduğu Taylor'ı KTMM binasında karşılayan Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu da, "Değerli Büyükelçi Tailor ile uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz var. Kendisini Ukrayna’da yeniden görmekten mutluyuz. Sayın Tailor, Ukrayna’yı, Kırım’da yaşanan işgal öncesi ve sonraki durumu yakından tanıyan bir kişi. Aynı zamanda Kırım Tatar Milli Meclisinin çalışmalarını da yakından biliyor. Sayın ABD maslahatgüzarı Taylor'ın ikinci hizmet döneminde, Ukrayna’nın geleceği ve Kırım’ın Ukrayna’ya yeniden katılımı konusunda yeni siyasi adımlara tanık olmayı ümit ediyoruz" sözleri ile duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KIRIMOĞLU VE TAYLOR GEÇEN HAFTA ODESA'DA KIRIM İDARİ SINIRINDA BULUŞMUŞLARDI

Geçtiğimiz hafta da Karadeniz’de devam eden "Sea Breeze"  askeri tatbikatı kapsamında Odesa'da (Odessa) bir araya gelen Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu ve Taylor, beraberlerinde Ukraynalı Kuvvet Komutanları olduğu halde özel bir helikopterle, Kırım idari sınır hattında incelemelerde bulunmuşlardı.

Öte yandan, görüşmede Kırım Tatar halkının milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile birlikte KTMM adına Başkanvekilleri Ahtem Çiygöz ve İlmi Umerov, KTMM üyesi ve Ukrayna Gençlik ve Spor Bakanı Danışmanı Gayana Yuksel, KTMM üyesi Rıza Şevkiev ve Kırım Tatar Milli Meclisi Danışmanı ve Kırım Tatar Milli Kurultayı üyesi Rüstem Umerov da hazır bulundu.

KTMM Başkanı Refat Çubarov ise seçim programı nedeni ile görüşmeye katılamadı.

Ayrıca, görüşme kapsamında heyetlerin işgal altında bulunan Kırım’ın tarihi başşehri Bahçesaray resminin altında hatıra fotoğrafı çektirmesi de dikkat çekti.

ABD'nin Kıyiv Büyükelçiliğine geçici maslahatgüzar olarak atanan Büyükelçi ünvanlı William Taylor, ABD Senatosunda yapılacak oylamanın ardından görevine Büyükelçi olarak devam bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.