SON DAKİKA
Hava Durumu

Adnan Süyen, Bursa’da eğitim almış Kırımlı gençlerle buluştu

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2010 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2014 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Adnan Süyen, Bursa’da eğitim almış Kırımlı gençlerle buluştu

Bursa Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Süyen, Kırım ziyareti kapsamında, Bursa’da eğitim görmüş Kırım Tatar gençleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.
Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Topluluklarından Büyük Öğrenci Projesi kapsamında devlet burslusu olarak Türkiye’nin değişik şehirlerinde üniversite okumak üzere Türkiye’ye giden Kırım Tatar öğrencilerin büyük bir bölümü Bursa Türkçe Öğretim Merkezinde 1 yıl boyunca Türkçe eğitimi gördükten sonra üniversitelerde öğrenime devam ediyorlar.
Bursa Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa’daki eğitimleri süresince Kırım Tatar öğrencilerine her türlü desteği vererek onların farklı bir ülkeye, kültüre adapte olmaları konusunda da yardımcı oluyor. Büyük Öğrenci projesi Kapsamında ilk Kırım Tatar öğrencileri Bursa’ya 1995 yılında gittiler. Bugüne kadar  eğitim almak üzere 437 Kırım Tatarı Bursa’da bulundu.
Geçtiğimiz  günlerde farklı yıllarda Bursa’da okuyan Kırım Tatar öğrencileri Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Süyen’le bir araya gelerek  hasret giderdiler.
Duygusal anların da yaşandığı akşam gençler öğrencilik dönemine ait hatıralarıyla, karşılaştıkları sorunlarla paylaştılar. Bunun yanı sıra öğrenciler Kırım’a döndükten sonra hayatlarında olan değişikliklerden bahsettiler.
“Gerçek yatırım yapmak istiyorsan insana, eğitime yapacaksın” diyerek konuşmasına başlayan Adnan Süyen, ilk Kırım Tatar öğrencilerinin Bursa’ya gelmeden önce bazı arkadaşların buna karşı çıktığını, ilgilenilecekse, Bursa’daki yerli öğrencilerle ilgilenilmesi gerektiğini söylediğini belirtti. Süyen, “Keşke karşı çıkan o arkadaşlarım şimdi burada olsalardı” diye konuştu. Bursa Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı, Türkiye’de eğitimini tamamlayanların profesyonel hayatta başarılı olmasının kendisini fazlasıyla memnun ettiğini, gençlerin belirli yerlere gelmesinin vatan Kırım’da boşa çalışılmadığını mesajı olduğunu dile getirdi.
Öğrencilerin, Türkiye’de gördüklerinin burada Kırım’da uyguladıklarını, Türkiye’de okuyan öğrencilerin de olaylara bakış açısının, mentalitesinin değiştiğini, onların çok farklı düşüncelere sahip olduklarını, bu düşüncelerin de Kırım Tatar halkının daha da ilerlemesini sağlayacağından emin olduğunu ifade etti.
Görüşme sırasında Adnan Süyen Kırım’da ihtiyaç duyulan meslekler hakkında gençlerin fikirlerini de aldı.

Elmas Kaplan

QHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.