SON DAKİKA
Hava Durumu

Afyonkarahisar'da Türkiye-Ukrayna Ekonomik İş Forumu düzenlendi

Ukrayna’nın Kütahya Fahri Konsolosluğunun açılışı vesilesiyle Afyonkarahisar kentinde Ukrayna Fahri Konsolosluğunun Açılış Töreni ve Türkiye-Ukrayna Ekonomik İş Forumu düzenlendi. Etkinliğe, Ukrayna ile Türkiye'nin resmi ve iş çevrelerinden önemli temsilciler katıldı. Etkinlikte konuşan Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ukrayna ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin artmaya devam ettiğini belirterek, "Şu an yıllık ticaret hacmimiz yaklaşık 5 milyar dolar ve gelişmeye devam ediyor. Aynı şekilde turizm alanında da ciddi bir turist akışı var. Bir yılda milyonlarca Ukraynalı turist Türkiye'yi ziyaret ediyor." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2021 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2021 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Afyonkarahisar'da Türkiye-Ukrayna Ekonomik İş Forumu düzenlendi

Ukrayna’nın Kütahya Fahri Konsolosluğunun açılışı vesilesiyle Afyonkarahisar'da Ukrayna Fahri Konsolosluğunun Açılış Töreni ve Türkiye-Ukrayna Ekonomik İş Forumu düzenlendi. Etkinliğe, Ukrayna ile Türkiye'nin resmi ve iş çevrelerinden önemli temsilciler katıldı. Etkinlikte konuşan Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ukrayna ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin artmaya devam ettiğini belirterek, "Şu an yıllık ticaret hacmimiz yaklaşık 5 milyar dolar ve gelişmeye devam ediyor. Aynı şekilde turizm alanında da ciddi bir turist akışı var. Bir yılda milyonlarca Ukraynalı turist Türkiye'yi ziyaret ediyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Afyonkarahisar kentinde bugün, Ukrayna Fahri Konsolosluğunun Açılış Töreni ve Türkiye-Ukrayna Ekonomik İş Forumu gerçekleşti. Etkinliğe Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser'in yanı sıra iki ülkenin iş insanları katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan Ukrayna Büyükelçisi Bodnar, Ukrayna ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin şu an 5 milyar olduğunu ve artmaya devam ettiğini belirterek, “Ukrayna ile Türkiye arasındaki ilişkiler gelişmeye devam ediyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte güven ve dostluğa dayalı çok güzel bir ilişki söz konusu. Özellikle dostlukları ve güçlü istekleri sayesinde iki ülke arasında güçlü bir stratejik ortaklığımız gelişiyor. Ukrayna-Türkiye ticaret hacmi artmaya devam ediyor. Şu an yıllık ticaret hacmimiz yaklaşık 5 milyar dolar ve gelişmeye devam ediyor. Aynı şekilde turizm alanında da ciddi bir turist akışı var. Bir yılda milyonlarca Ukraynalı turist Türkiye'yi ziyaret ediyor. Aynı şekilde Türkiye'den Ukrayna'ya giden yüz binlerce turist söz konusu." dedi.

“AKINCI GİBİ PROJELER İŞ BİRLİĞİMİZİN HER ALANINDA OLMASI GEREKİYOR”

İki ülke arasında savunma sanayi alanındaki güçlü iş birliğine işaret eden Büyükelçi Bodnar, "Bunun en parlak örneği Ukrayna motorları olan Akıncı'nın üretimidir. Eminim ki Akıncı gibi projelerin ikili iş birliğimizin her alanında olması gerekiyor." diye konuştu.

”UKRAYNA’NIN AB İLE OLAN ANLAŞMASI TÜRK ÜRETİCİLER İÇİN BİR FIRSATTIR”

Temasların ekonomik alanla da güçlendirilmesi ve derinleştirilmesi için iş forumunu düzenlediklerini vurgulayan Bodnar, "Ukrayna'da bir dizi reform düzenlendi. Ukrayna'daki bölgeler ve şehirler ek yetkiler kazanarak özellikle de yabancı yatırımlarla temasların kurulması açısından çok önemli bir güç kazanmaktadır. Bunun yanı sıra Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) ile anlaşmasının olması özellikle Türk üreticileri için 3'üncü ülkelere çıkma fırsatı sunuyor." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Büyükelçi, Afyonkarahisar ile Ukrayna'daki farklı bölgeler arasında iş birliğinin fahri konsolosluklar yardımlarıyla gerçekleşebileceğini belirtti.

FORUMDA UKRAYNA’NIN FARKLI BÖLGELERİ TANITILDI

Forumda, Volın (Volyn), Lviv, Dnipro ve Jıtomir (Zhytomyr) Ticaret Odaları temsilcileri, Ukrayna bölgelerinin ekonomik potansiyeli hakkında bilgi verdi.

Ukrayna'nın Kütahya Fahri Konsolosu Erkan Güral ise Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir illerinin ekonomik potansiyelini anlattı. Forum aracılığıyla katılımcılar, hem bölgelerinin yatırım potansiyellerini tanıtma hem de iş birliği geliştirmek için çalışma bağlantıları kurma fırsatı buldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.