SON DAKİKA
Hava Durumu

AKPM’de Rus heyetinin geri dönmesi konusu tartışılacak

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde (AKPM) Rusya heyetini AKPM’ye geri alma konusu tartışılacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2019 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2019 21:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AKPM’de Rus heyetinin geri dönmesi konusu tartışılacak

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde (AKPM) Rusya heyetini AKPM’ye geri alma konusu tartışılacak.

AKPM’nin gündemine, Rus heyetinin Meclis’e geri dönmesi prosedürünü kolaylaştırmayı öngören raporun incelenmesi için özel bir oturum dahil edildi. Tartışmalar 10 Nisan tarihinde öğleden sonra yapılacak.

“Parlamenter Meclisinin Rolü ve Misyonu: Geleceğin En Önemli Meydan Okumaları” isimli rapor Rus yanlısı Hollandalı parlamenter Tiny Kox ve Hollandalı heyetin diğer üyesi Mart Van De Ven tarafından hazırlandı.

http://qha.com.tr/haberler/almanya-nin-isgalci-rusya-yi-akpm-ye-geri-dondurme-cabalari/17081/

Raporda, AKPM’nin faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması için örgütün reforme edilmesi ve yönetmeliğinin değiştirilmesi öneriliyor. Söz konusu değişiklikler AKPM’de Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımları kaldırmayı kolaylaştıracak.

RAPOR AKPM’NİN YETKİLERİNİ ELİNDEN ALACAK

AKPM’deki Ukrayna heyeti başkanı Vladimir Aryev, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “Açıklamaya mecburum; Biz Ukrayna heyeti AKPM’de “Rusya’nın geri dönüşü” olarak adlandırılan rapora karşı mücadele ediyoruz. Bu rapor Rusya’yı geri döndürmüyor! Rapor sadece AKPM’nin tek başına yaptırım uygulama ve izleme hakkını elinden alınmasına bir adım yaklaştırıyor. Bunlar Rusya’nın talepleri. Ancak! Şimdiden AKPM üyelerinin büyük bir kısmı Birleşik Krallık’ın Strazburg Büyükelçisinin dediği gibi “kimyasal hadıma” karşı çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Daha önce, Rus yanlısı lobinin bugün başladığı ilkbahar oturumunda AKPM’nin ilkelerine karşı çıkarak Rusya Federasyonu heyetine karşı uygulanan yaptırımları kaldırma girişimlerine devam edeceği bildirilmişti.

http://qha.com.tr/haberler/time-dan-konusulacak-kapak-konusulacak-makale-putin-in-kuresel-etki-agi/16412/


2014 yılında gerçekleşen Kırım’ın işgalinden sonra Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Rusya heyetinin oy hakkını ve yönetim organlarında temsil hakkını elinden almıştı.
2014’ten beri Rusya yanlısı lobi Rus heyetini örgüte geri dönmesini sağlama için devamlı çeşitli yollara başvuruyor.

Ekim 2018’te yapılan AKPM oturumunda yapılan tartışmalar Rusya’nın AKPM’ye geri dönmesine izin veren yönetmelik değişikliklerinin çoğu milletvekili tarafından desteklenmediğini gösterdi. Başarısız oylamadan kaçınmak için karar tasarısını sunan milletvekili Petra De Sutter ilgili oylamayı gelecek seneye kadar ertelemeyi önermişti.

http://qha.com.tr/haberler/ukrayna-avrupa-konseyinden-kirim-tatarlarini-baskilardan-koruyacak-adimlari-atmasini-bekliyor/12292/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.