SON DAKİKA
Hava Durumu

Ali Olgun Boydak: 2021 yılında Türkiye ve Ukrayna dost ülke olmanın gereğini yerine getirdi

Ali Olgun Boydak: 2021 yılında Türkiye ve Ukrayna dost ülke olmanın gereğini yerine getirdi

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2021 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2021 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ali Olgun Boydak: 2021 yılında Türkiye ve Ukrayna dost ülke olmanın gereğini yerine getirdi

Kırım Derneği Genel Merkezi Üyesi, Türkiye-Ukrayna Dostluk Derneği Başkanı Ali Olgun Boydak, 2021 yılında Türkiye-Ukrayna ilişkileri ve Kırım Tatarlarına yönelik gelişmeleri Kırım Haber Ajansına değerlendirdi.

Türkiye-Ukrayna Dostluk Derneği Başkanı Ali Olgun Boydak, 2021 yılında Türkiye ve Ukrayna ilişkilerinin bir gereği olarak, Kırım Tatarları özelinde dolu dolu bir yıl olduğunu kaydetti. Ali Olgun Boydak'ın açıklamaları şöyle:

2021 yılı Türkiye ve Ukrayna ilişkileri açısından çok başarılı geçti. Cumhurbaşkanları ve Dışişleri Bakanları düzeyinde diplomatik açıdan Türkiye ve Ukrayna dost ülkeler olmanın gereğini yerine getirdiler. Kırım Tatarları hususunda yapılan faaliyetler göz doldurdu ve memnuniyet sağladı:

Ukrayna Parlamentosu'nda Ukrayna’nın Yerli Halkları Yasa Tasarısı'nın kabul edilerek Kırım Tatar, Karaim ve Kırımçak halklarının Ukrayna’nın yerli halkı olarak tanınmış oldu.

Kırım sorununu uluslararası alana taşımak için Türkiye’nin de desteğiyle kurulan Kırım Platformu, ilk toplantısını 23 Ağustos 2021'de Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yaptı ve 46 ülke tarafından imzalanan deklarasyonla ''Kırım’ın yasa dışı ilhakının tanınmadığı ve kınamaya devam edildiği'' tüm dünyaya duyuruldu.

Kırım Tatarı soydaşlarımız için konut ve cami inşası projelerinin açıklanması da 2021 yılının hafızalarda kalacağı bir yıl olacağını gösterdi. Kırım'da kayıp ve tutuklu olan Tatar soydaşlarımız için, Türkiye ve Ukrayna tarafından her fırsatta; Rusya Yönetimi'ni İnsan Hakları ihlali olarak değerlendirilmesi ve kınaması soydaşlarımızı memnun etmiştir.

Sonuç olarak 2021 Yılında Ukraynalıların dost kabul ettiği ülkeler arasında Türkiye'nin 4. sırada olması ve Türkiye'de Diasporanın tanıtım faaliyetlerinin de katkıları ile Türkiye ve Ukrayna iki dost ülke imajını pekiştirmiş ve geleceğe daha umutla bakılmaktadır. Türkiye Ukrayna Dostluk Derneği olarak emeği geçen herkese teşekkür eder, 2022 Yılı'nın Türkiye Ukrayna dostluğu için daha somut adımların atılacağı ve insanların sağlıklı, mutlu ve barış ortamında yaşayacağı bir yıl olmasını diliyorum.
Saygılarımla,
Ali Olgun Boydak
Türkiye Ukrayna Dostluk Derneği Başkanı

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.