SON DAKİKA
Hava Durumu

Alman Bild Gazetesi, Rusya’nın Ukrayna’ya olası saldırı şemasını yayınladı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgale hazırlandığı dünya basınında çeşitli istihbarat raporlarıyla sıkça gündeme gelirken Alman Bild Gazetesi, NATO ve Ukrayna istihbaratından gelen kaynaklara dayandırdığı haberinde, Rusya’nın Ukrayna’yı olası işgalinin bir haritasını yayınladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı, haritaya tepki göstererek olası saldırı iddialarını reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2021 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2021 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Alman Bild Gazetesi, Rusya’nın Ukrayna’ya olası saldırı şemasını yayınladı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgale hazırlandığı iddiaları dünya basınında çeşitli istihbarat raporlarıyla sıkça gündeme gelirken Alman Bild Gazetesi, NATO ve Ukrayna istihbaratından gelen kaynaklara dayandırdığı haberinde, Rusya’nın Ukrayna’yı olası işgalinin bir haritasını yayınladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı, haritaya tepki göstererek olası saldırı iddialarını reddetti.

Rusya’nın, açık kaynaklara göre başta askeri üs haline getirdiği Kırım olmak üzere askeri taburlar, tank taburları, zırhlı araçlar, topçu sistemleri, taktik füze sistemleri gibi birçok askeri teçhizat ve birliklerle Ukrayna sınırlarında gerginliği had safhada tutuyor. Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliği; stratejik, siyasi ve ekonomik ilişkiler bağlamında yarattığı endişeler ile birlikte dünya kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.
Alman Bild Gazetesi, NATO ve Ukrayna istihbaratından gelen kaynaklara dayandırdığı haberinde, Rusya’nın Ukrayna’yı olası işgalinin bir haritasını yayınladı. Bild Gazetesinin haberi, Rus basınında geniş yankı uyandırdı. Bild’in yayınladığı şemada, Rus güçlerinin Kıyiv’e yapacağı iddia edilen bir saldırı da yer aldı.

"RUSYA, 2022'NİN BAŞINDA UKRAYNA TOPRAKLARININ ÜÇTE İKİSİNİ İŞGAL EDEBİLİR"

Rusya Dışişleri Bakanlığı makaleyi saçma ve “ideolojiyle karışık propaganda” olarak nitelendirirken, Bild, söz konusu saldırının Ocak sonu veya Şubat başı olacağını öngörüyor ve bu saldırı sonucunda Rusya’nın Ukrayna topraklarının en az üçte ikisini işgal edebileceğini iddia ediyor.

"UKRAYNA'YA, BELARUS'TAN DA SALDIRILABİLİR"

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması durumunda yaptırımların uygulanmaya devam edeceği ve “yarıda durmanın bir anlamı olmayacağı” kaydedilirken, yayınlanan olası saldırı planında, Belarus’tan da Ukrayna’ya bir hücum olacağı tahmin ediliyor.

Alman gazetesi Bild'e göre saldırı üç aşamada bekleniyor:

“Güney”-güney bölgelerine bir saldırı;
“Kuzey-Doğu”-Dinyeper ve Poltava’ya doğru ilerleme, şehirlerin işgali, balistik füze saldırıları altında Ukrayna’nın savunmasının azaltılması;
“Kıyiv”-kuzeyden başkente bir saldırı, Kıyiv’i teslim olmaya zorlayan Korosten-Uman hattına ilerleyiş.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI İDDİALARI REDDETTİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, Bild'de yer alan konuya ilişkin makaleyi eleştirerek, "İdeolojiyle karıştırılmış propaganda her türlü sağduyuyu yok eder" diye tepki gösterdi. Zaharova, gazeteye göre olası buradaki ilk amacın, “ülkeyi denizden kesmek ve Kırım’a malzeme sağlamak” arzusunu gösterdiğini savundu.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Rus işgali altındaki Kırım’a, ikmalin Kırım köprüsü üzerinden gerçekleştirildiğini belirterek, Ukrayna’nın savunma kapasitesinin zayıflamasının Ukrayna’nın kendisi tarafından yapıldığını ileri sürdü ve “Rusya’nın bununla ne ilgisi var?” dedi.

Associated Press ve Washington Post kaynakları, Amerikan istihbaratına göre, Rusya’nın saldırısının 2022’nin başlarında beklendiğini iddia etmişlerdi. Son zamanlarda tatbikatlarla gerginliği tırmandıran Rusya, Batı basınında çıkan haberlere göre, Ukrayna’ya 175 bin asker göndermeyi planlıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.