SON DAKİKA
Hava Durumu

Alman ulusal havayolu şirketi Lufthansa 33 bin seferi iptal etti

Alman ulusal havayolu şirketi Lufthansa, kış aylarında gerçekleştirdiği düzenli seferlerin yüzde 10’luk bir bölümünü iptal etme kararı aldı

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2021 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2021 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Alman ulusal havayolu şirketi Lufthansa 33 bin seferi iptal etti

Alman ulusal havayolu şirketi Lufthansa, Covid-19 Omicron varyantının Avrupa’da giderek yayılması üzerine kış aylarında gerçekleştirdiği düzenli seferlerin yüzde 10’luk bir bölümünü iptal etme kararı aldı.

Lufthansa Genel Müdürü Carsten Spohr, konuya ilişkin “Ocak ayı ortalarından şubat ayına kadar uçuş rezervasyonlarında önemli düşüş yaşıyoruz, bu yüzden kış aylarında seferlerin yüzde 10’unu yani yaklaşık 33 bin uçuşu iptal ettik ” ifadelerini kullandı.

LUFTHANSA TAM 33 BİN UÇUŞ SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Alman basınına açıklamalarda bulunan Spohr, “Her şeyden önce Almanya, İsviçre, Avusturya ve Belçika’daki iç pazarlardaki yolcu sayımız düşüyor. Çünkü bu ülkeler pandemi dalgasından en çok etkilenen ülkeler” dedi. Havaalanlarındaki iniş ve kalkış haklarını kaybetmemek adına 18 bin gereksiz uçuş yaptıklarını belirten Alman yönetici, bu uygulama olsaydı çok daha fazla seferi iptal etmeleri gerektiğini vurguladı.

Omicron varyantının Dünya Sağlık Örgütü tarafından 24 Kasım’da ilk ilan edildiğinden bu yana , Avrupa Havaalanları Birliği, kendilerine üye havaalanlarının uçan yolcu oranında yüzde 20’lik bir kayıp yaşadığını duyurmuştu.

Lufthansa, Covid-19 salgını yüzünden 2020 yılında 5,5 milyar euro zarar etmiş, devletten yardım talebinde bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.