SON DAKİKA
Hava Durumu

Ankara'da "Türkiye-Özbekistan İş Forumu" düzenlenecek

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2019 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ankara'da "Türkiye-Özbekistan İş Forumu" düzenlenecek

Türkiye ve Özbekistan arasındaki ticareti geliştirmek için Ankara'da, Türkiye-Özbekistan İş Forumu'nun düzenleneceği öğrenildi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun yayınladığı bildiriye göre forum, 23 Temmuz'da Ankara Sheraton Otel'de gerçekleştirilecek. İki ülke arasındaki ilişkiler, Özbekistan'da Cumhurbaşkanlığı koltuğunun Şavkat Mirziyoyev'e geçmesinden beri önemli bir yakınlaşma sürecine girmişti.

İş forumunun açılış oturumunda Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Özbekistan Başbakan Yardımcısı Elyor Ganiyev'in katılımcılara hitap edecekleri öğrenildi.

Özbekistan Yatırımlar ve Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Laziz Kudratov, Özbekistan Enerji Birinci Bakan Yardımcısı Jurabek Mirzamahmudov ve diğer yetkililerin de iş forumuna katılacakları ifade edildi.

İş forumuna enerji başta olmak üzere gıda, inşaat, tarım, kimya, otomotiv ve sağlık gibi çeşitli sektörlerden ekli listede yer alan resmi ve özel sektör temsilcileri katılacak. İş Forumu çerçevesinde düzenlenecek panel oturumlarında, Özbekistan ekonomisindeki son gelişmeler ve Türkiye ile Özbekistan arasındaki iş birliği fırsatları değerlendirilecek.

Programın sonunda firma temsilcileri arasında ikili iş görüşmelerinin organize edilmesi planlanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.