SON DAKİKA
Hava Durumu

Ankara’da Uluslararası Nogay Çalıştayı

Ankara’da Uluslararası Nogay Çalıştayı

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2019 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2019 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ankara’da Uluslararası Nogay Çalıştayı

Ankara'da Nogay Türkleri dernekleri ve uluslararası temsilcileri bir araya geldi. Ankara Nogay Türkleri Genel Merkezinin ev sahipliğindeki uluslararası Çalıştaya, Türkiye, Rusya ve Avrupa ülkelerinden Nogay Türkleri dernek başkanları katıldı.

Nogay Türkleri dernekleri ve uluslararası dernek temsilcileri, ilk kez resmi bir toplantıda Türkiye’de buluştu. Ankara Nogay Türkleri Genel Merkezinin ev sahipliği yaptığı Çalıştay bünyesinde; Türkiye, Rusya ve Avrupa ülkelerinden gelen temsilciler üç önemli konuda karar aldı.

NOGAY TÜRKLERİ, ANKARA'DAKİ ÇALIŞTAY'DA BİR ARAYA GELDİ

Uluslararası nitelikteki çalıştayın her yıl yapılması, Saban Toy’un tüm derneklerin girişimi ile Türkiye genelinde büyük bir kültür etkinliğine dönüştürülmesi, ülke derneklerinin federasyon çatıları altında yapılandırılması önemli kararlar arasında.

Uluslararası etkinliğe Balıkesir Nogay Türkleri Derneği Başkanı, Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, Hacıkala - Rusya Nogayları Tarihî Kültürel Anıtlar Vakfı Başkanı Arslanbek Sultanbekov, Romanya Nogay Birliği Başkanı Zait Nasipali, Hollanda Nogay Vakfı Başkanı Orhan Demirci, Norveç Nogay Türkleri Derneği Başkanı Nizamettin Demirez, İsveç Nogay Türklerı Derneği Başkan Yardımcısı Melisa Hediye Demirci, Almanya Nogay Birliği Başkanı Fatih Polat, Nogay Türkleri Dernek Başkanı Cemil Sütbaş, Nogay Türkleri Dernek Başkan Yardımcısı Muharrem Yılmaz, İstanbul Nogay Türkleri Derneği Başkanı Veysel Demir, Eskişehir Nogay Türkleri Derneği Başkanı Faruk Karatay, Nogay Türkleri Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Ömer Aktürk katılım gösterdi.

Öte yandan, Nogay Türklerinin buluştuğu etkinlikte, "Nogay Türklerinin aksakalı" olarak ifade edilen Kaymakam Mustafa Altıntaş'a ve Nogay Türklerinin milli sanatçısı Aslanbek Sultanbekov’a özel olarak teşekkür edildi.

https://qha.com.tr/kryim-tataryi/nogay-turkleri-ve-kirim-tatarlari/23338/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.