SON DAKİKA
Hava Durumu

Azercell’den Vodafone Ukrayna’ya rekor teklif

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2019 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2019 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azercell’den Vodafone Ukrayna’ya rekor teklif

Azerbaycan telefon şirketi Azercell Vodafone, Ukrayna’ya rekor bir telifte bulunarak "Vodafone Ukraine" "VF Ukraine"yi satın alma aşamasına geldi.

Edinilen son bilgilere göre, Azerbaycan Devlet Telekomünikasyon Şirketinin Ukrayna piyasası ile yakından ilgilendiği bildirilirken; yapılan tekliflerin karşılıklı olarak bağlayıcılığı bulunduğuna dikkat çekildi, detaylar üzerinde görüşüldüğü kaydedildi.

VODAFONE UKRAYNA'YA 700 MİLYON TEKLİF EDİLDİ

Turkcell firmasının da, Vodafone Ukrayna satışı ile yakından ilgilendiği kaydedildi. 19,7 milyon müşterisi bulunan Vodafone Ukraine’nin 2018 yılı cirosunun 500 milyon Euro dolayında olduğu tahmin ediliyor.  Vodafone Ukrayna’nın çoğunluk hisseleri, merkezi Lüksemburg’da bulunan iş adamı Volodımır Yevtuşenkov’un MTS-Grubuna ait. Bu grup Allegretto Holding Sarl ve Hollanda şirketi Preludium BV’den oluşuyor.

Satışla ilgili henüz Vodafone Ukrayna'dan bir açıklama gelmezken; Azercell und Azintelecom da satış işlemine ilişkin soruları yanıtsız bırakıyor. Vodafone Ukrayna’ya yapılan teklifin 700 milyon dolayında olduğu tahmin ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.