SON DAKİKA
Hava Durumu

"Bağımsız internet" yasası Putin tarafından onaylandı

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2019 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Bağımsız internet" yasası Putin tarafından onaylandı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın internet altyapısı olan Runet’in bağımsızlaştırılması ile ilgili yasayı onayladı.

İlgili yasaya göre, Rusya’da 2019 yılında “kamu telekomünikasyon ağı” için bir izleme ve yönetim sistemi oluşturulacak. 2020 ve 2021 yıllarında ise projenin uygulaması için gerekli diğer adımlar atılacak.

“SİBER” DEMİR PERDE

Aralık 2018’de parlamentoya sunulan yasa tasarısı çerçevesinde, Rusya’nın internet altyapısı olan Runet’in dış tehditlerden korunmasını sağlayacak altyapının oluşturulması öngörülüyor. Ayrıca Rus telekom şirketlerinin, bütün Rus internet trafiğini, Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişimi Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) tarafından onay verilen ya da yönetilen noktalara yöneltecek ve teknik uygulamaları devreye sokması gerekecek.

http://qha.com.tr/haberler/rusya-federasyon-konseyi-bagimsiz-internet-yasasini-onayladi/23883/

Böylece Roskomnadzor, bütün internet trafiğini yöneterek trafiğin Rusya içinde kalmasını sağlayacak; dışarı çıkması olası içeriği bloklayarak yabancılar tarafından bu içeriğin gözetlenmesini engelleyecek.

Yasayı eleştirenler, bağımsız ağın internette topyekün sansüre yol açacağından endişe ediyor.

http://qha.com.tr/haberler/hak-savunucularindan-putin-e-bagimsiz-internet-yasasini-imzalamama-cagrisi/26495/

Pek çok uluslararası insan hakları örgütü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i, internet altyapısı olan Runet’in bağımsızlaştırılması ile ilgili yasayı onaylamama çağrısında bulunmuştu. Sınırsız Gazeteciler Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) tarafından yayınlanan açıklamada, söz konusu yasa tasarısının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve BM Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesini ihlal ettiği vurgulanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.