SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Çavuşoğlu, Borrell ile Ukrayna ve Kıbrıs gibi gündemdeki dış politika konularını ele aldı

Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell ve Belarus Dışişleri Bakanı Makei ile İsveç'te bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, Afganistan, Libya, Ukrayna ve Kıbrıs gibi gündemideki dış politika konularını görüştüklerini bunun yanı sıra, bölgesel gelişmeleri ve düzensiz göç konusunu ele aldıklarını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2021 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2021 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bakan Çavuşoğlu, Borrell ile Ukrayna ve Kıbrıs gibi gündemdeki dış politika konularını ele aldı

Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell ve Belarus Dışişleri Bakanı Makei ile İsveç'te bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, Afganistan, Libya, Ukrayna ve Kıbrıs gibi gündemdeki dış politika konularını görüştüklerini bunun yanı sıra, bölgesel gelişmeleri ve düzensiz göç konusunu ele aldıklarını bildirdi.

Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 28. Bakanlar Konseyi Toplantısı'na katılmak üzere gittiği İsveç'in başkenti Stockholm'de gerçekleştirdiği görüşmelere dair Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, Makei ile görüşmesine ilişkin paylaşımında, "Stokholm'deki ilk görüşmemizde Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makei’yle ilişkilerimiz, bölgesel gelişmeler ve düzensiz göç konusunu ele aldık" dedi.

UKRAYNA VE KIBRIS GÜNDEMİNDEKİ DIŞ POLİTİKA KONULARI ELE ALINDI

Çavuşoğlu, bir diğer görüşmesine ilişkin paylaşımında ise "Stokholm'de görüştüğümüz AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'le Afganistan, Libya, Ukrayna ve Kıbrıs gibi gündemimizdeki dış politika konularını ele aldık" ifadesine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.