SON DAKİKA
Hava Durumu

Balkanlarda cep telefonu roaming ücretlerinde indirim

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2019 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Balkanlarda cep telefonu roaming ücretlerinde indirim

Balkanların altı ülkesinde, 1 Temmuz 2019 tarihinden itibaren cep telefonu roaming ücretlerinde indirim yapıldı.

Kuzey Makedonya, Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk, Kosova ve Bosna Hersek arasında cep telefonu kullanıcılarından alınan roaming ücretleri, yüzde 27 oranında düşürüldü.

BU ÜLKELER ARASINDA ROAMİNG ÜCRETLERİ, KADEMELİ OLARAK DÜŞÜRÜLECEK

Hedef 2021 yılında roaming ücretlerinin bu ülkeler arasında sıfıra düşürülmesi yönünde. Batı Balkanlar İkinci Dijital Haberleşme Zirvesi’nde kararlaştırılan roaming ücretinin düşürülmesi kararı, kademeli olarak altı ülkede ve bu ülkelerden AB ülkelerine roamingin kaldırılmasını öngörüyor. 1 Temmuz itibarı ile yürürlüğe giren fiyat düşüşü, Batı Balkan ülkeleri grubu ve Yunanistan ile Bulgaristan arasındaki roaming ücretlerini kapsamıyor.

Roaming, Türkçe "dolaşım" anlamına geliyor. Abonesi olunan GSM şirketinin kapsama alanı dışında kalındığında aynı firmanın anlaşmalı olduğu başka bir GSM şirketinin şebekesinden yararlanmak anlamına geliyor. Hattın farklı bir bölgede olsa da, tekrar kapsama alanına girmesini sağlayan bu hizmet, uluslararası dolaşım sayesinde abonelerin kendi ülkesi dışındayken de mobil cihazını kullanmaya imkan veriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.