SON DAKİKA
Hava Durumu

Balkanlarda protesto fırtınası: Sırbistan ve Karadağ'da yine binler sokaklara döküldü

Sırbistan ve Karadağ'da 6 Nisan tarihinde başkentlerinin sokaklarını dolduran binlerce kişi hükûmetleri protesto etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2019 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2019 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Balkanlarda protesto fırtınası: Sırbistan ve Karadağ'da yine binler sokaklara döküldü

Balkanlarda haftalardır süren hafta sonu protestoları devam ediyor. Sırbistan ve Karadağ'da 6 Nisan tarihinde başkentlerinin sokaklarını dolduran binlerce kişi hükûmetleri protesto etti.

Radio Free Europe'un aktardığına göre Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da "5 milyondan yalnızca biri" sloganı altında bu hafta 18. düzenlenen hükûmet karşıtı protestoda, katılımcılar taleplerinin yerine getirilmesi için 13 Nisan'a kadar süre verdiklerini, bu tarihte de meclis binası önünde toplanacaklarını duyurdu.

http://qha.com.tr/haberler/sirbistan-da-protestocular-televizyon-binasini-basti/9895/

Karadağ'ın başkenti Podgorica'da da "Diren 97000 Hareketi" tarafından bu hafta sekizincisi düzenlenen protestoda 3 bin kişi sokağa çıktı.

Meclis binası önünde düzenlenen protesto da eylemin organizatörleri gelecek hafta da sokaklara ineceklerini, bu sefer ülkenin başka şehirlerinde de gösteriler düzenleyeceklerini duyurdu.

http://qha.com.tr/haberler/karadag-da-protestocular-cumhurbaskani-cukanovic-in-istifasini-istedi/9907/

Cumhurbaşkanlığı, Merkez Bankası ve Yüksek Savcılık binasına doğru yürüyen göstericilerce, "Değişiklik istiyoruz", "Devlet biziz" ve "İstifa" sloganları atıldı.

Protestocular, neredeyse 30 yıldır hüküm süren Cumhurbaşkanı Cukanoviç’in istifasının yanı sıra, Yüksek Devlet Savcısı Ivica Stankoviç ve Organize Suç Başsavcısı Milivoje Katnic’in de istifasını istiyor. Bu isimler Cukanoviç ve çevresinin yolsuzluklarıyla ilgili kovuşturma yapmak yerine delilleri görmezden gelmekle suçlanıyorlar.

http://qha.com.tr/haberler/arnavutluk-ta-muhalefet-destekcileri-protesto-sirasinda-polisle-catisti/9919/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.