SON DAKİKA
Hava Durumu

Bayram tatiline arabayla çıkacaklar dikkat!

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2019 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2019 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bayram tatiline arabayla çıkacaklar dikkat!

Uzmanlar, uzun Ramazan Bayramı tatilinin zehir olmaması için uyarılarını yineliyor.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, Türkiye'de trafiğe kayıtlı yaklaşık 23 milyon araç olduğunu ve Ramazan Bayramı tatilinde birçok kişinin seyahate çıkacağını belirterek, alınacak tedbirler ve maksimum dikkatle olası kazaların önüne geçilebileceğini ifade etti.

TRAFİK KAZALARININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN

Anadolu Ajansına konuşan MASFED Başkanı, araç bakımı için ayrılacak küçük bir zamanın çok büyük kazaları engelleyebileceğini ifade etti. Güvenli bir yolculuk için yola çıkmadan önce araçların lastik ve genel bakımlarının ihmal edilmemesi gerektiğini, yetkili, güvenilir servislerde lastik, lastik basıncı, rot ve balans, far, cam silecek, egzoz, fren, fren hidroliği, akü, klima, amortisör, ön düzen ve diğer denetimleri yapılmış araçlarla yola çıkmalarını tavsiye etti.

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Başkanı İhsan Memiş de uzun tatillerde kara yollarında yoğunluğun yaklaşık 5 kat arttığına dikkat çekerek, en fazla 300 kilometrede bir mola verilmesi gerektiğini aksi halde kaza oranının arttığını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.