SON DAKİKA
Hava Durumu

Biden'den Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne destek: Putin'e yaptırım uyarısı!

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna krizi başta olmak üzere gündeme ilişkin görüştü. Görüşmede Biden, ABD'nin Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğini vurguladı, Putin'e itidal ve diplomasiye dönüş çağrısı yaptı. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik adımlarının yarattığı endişeyi dile getiren Biden, Ukrayna'ya olası askeri saldırganlık durumunda güçlü ekonomik yaptırımlar uygulanacağı konusunda da Rusya'yı uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2021 22:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2021 22:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Biden'den Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne destek: Putin'e yaptırım uyarısı!

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna krizi başta olmak üzere gündeme ilişkin görüştü. Görüşmede Biden, ABD'nin Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne desteğini vurguladı, Putin'e ise itidal ve diplomasiye dönüş çağrısı yaptı. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik adımlarının yarattığı endişeyi dile getiren Biden, Ukrayna'ya askeri saldırganlık durumunda güçlü ekonomik yaptırımlar uygulanacağı konusunda Rusya'yı uyardı.

Rusya’nın, Ukrayna’yı işgale hazırlandığı iddiaları dünya basınında çeşitli istihbarat raporlarıyla sıkça gündeme gelirken ve Rusya'nın Ukrayna sınırlarına yığmaya devam ettiği askeri teçhizat ile birlikler bölgede gerginliği had safhada tutuyor. ABD Başkanı Joe Biden, bugün Rusya-Ukrayna krizi başta olmak üzere bir dizi gündem başlığıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Beyaz Saray yetkililerinin aktardığına göre Biden-Putin görüşmesi ABD yerel saatiyle 10.07'de (TSİ 18.07) başladı. Yaklaşık 2 saat süren görüşmede, Rusya'nın Ukrayna adımlarının yarattığı endişeyi dile getiren Biden, askeri saldırganlık durumunda güçlü ekonomik yaptırımlar uygulanacağı hususunda Rusya'yı uyardı.

ABD, RUSYA'YI UKRAYNA KONUSUNDA UYARDI

Beyaz Saray'dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, "Biden askeri saldırganlık durumunda güçlü ekonomik yaptırımlar uygulanacağını aktardı, Rusya'nın Ukrayna adımlarının yarattığı endişeyi belirtti. Biden Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteği vurguladı, Putin'e itidal ve diplomasiye dönüş çağrısı yaptı" ifadeleri paylaşıldı.

Ayrıca söz konusu görüşmede, stratejik istikrar, siber saldırılar ve İran konularını da ele alındı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.