SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık'tan "Edem Bekirov'u öldürmeye son verin" çağrısı

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2019 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık'tan "Edem Bekirov'u öldürmeye son verin" çağrısı

Birleşik Krallık Kıyiv Büyükelçiliği, Rusya’dan işgal edilen Kırım ve Rusya’daki hapishanelerde yasa dışı bir şekilde tutulan Kırım Tatarlarını öldürmeye son vermesini talep etti.

"RUSYA SUÇSUZ OLAN KIRIM TATARLARINI ÖLDÜRMEYE SON VERMELİ"

Dün akşam Facebook üzerinden açıklama yapan Büyükelçilik, “İşgal edilen Kırım’da tutukevinde tutulan bir ayağı ampute ve engelli Ukraynalı siyasi tutsak Edem Bekirov normal bir şekilde nefes alamıyor ve kan öksürüyor. Tutuk evi yemeği kandaki şeker oranını yükselttiği için o (Bekirov) 18 saattir yemek yemedi. Rusya suçsuz olan Kırım Tatarlarını öldürmeye son vermeli.” ifadeleri kullandı.

Daha önce, işgalcilerin Edem Bekirov’a şantaj yaptığı bildirilmişti. Avukat, Bekirov’a karşı açılan düzmece davayı inceleyen sözde soruşturma görevlilerinin, Bekirov’un suçu itiraf etmesi karşılığında tutuklama kararını ev hapsi kararıyla değiştirmeyi teklif ettiğini bildirmişti.

http://qha.com.tr/kryim-tataryi/isgalcilerden-agir-hasta-siyasi-tutsak-bekirova-santaj/37351/

İŞGALCİLER, EDEM BEKİROV’UN TÜM HASTALIKLARINA RAĞMEN TUTUKLU KALMASINDA ISRAR EDİYOR

10 Mart 2019’da Rus işgali altındaki Kırım’da Akmescit’in Kremlin kontrolündeki sözde Kievskiy Bölge Mahkemesinde, Kırım Tatar siyasi tutsak Edem Bekirov’un tutukluluk süresinin uzatılması ile ilgili duruşma gerçekleşmişti. Sözde yargıç, Kırım Tatar siyasi tutsak Bekirov ve avukatının ev hapsi talebini reddetti ve Bekirov’un tutukluluk süresini 12 Haziran 2019 tarihine kadar uzatma kararı almıştı.

Herson bölgesindeki Novoalekseyevka kasabasında ikamet eden 1961 doğumlu Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov, işgal edilen Kırım’da yaşayan annesini ziyaret etmek için 12 Aralık 2018 tarihinde yarımadaya Çongar kontrol noktasından giriş yaparken Rus işgalci görevliler tarafından alıkonulmuştu.

Kalp hastası olan ve sağ ayağı olmadığı için protez bacak kullanan Bekirov’un saat 08.30 civarında gözaltına alındığı bildirilmişti. Günde 16 hap alması gereken Bekirov’dan akşam saatlerine kadar haber alınamamıştı. Daha sonra Bekirov eşini arayarak kendisinin Akmescit’teki FSB şubesinde tutulduğunu bildirmişti.

http://qha.com.tr/haberler/edem-bekirov-tutukevinde-kasitli-olarak-olduruluyor/36865/

13 Aralık 2018 tarihinde, Kırım’da bulunan Kremlin kontrolündeki sözde Kievskiy Bölge Mahkemesi Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov hakkında tutuklama kararı almıştı.

FSB’nin sözde Kırım Müdürlüğünün 20 Aralık 2018 tarihinde, Edem Bekirov’a sözde “resmi” suçlama yönelterek, onu Rusya Ceza Kanununun 222. maddesinin 2. fıkrası ve 222.1. maddesinin 2. fıkrası uyarınca yasa dışı silah kaçakçılığı ve patlayıcı maddeleri yasa dışı satın alma, depolama veya bir başkasına temin etmekle suçladığı bildirilmişti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.