SON DAKİKA
Hava Durumu

BM Güvenlik Konseyi'nde Putin'in Ukrayna'yı işgalini kınayan tasarı, Rusya tarafından veto edildi!

Rusya Federasyonu, Kremlin'in Eylemlerini Kınayan BM Kararını Engelledi .

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2022 03:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2022 03:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BM Güvenlik Konseyi'nde Putin'in Ukrayna'yı işgalini kınayan tasarı, Rusya tarafından veto edildi!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Ukrayna'nın işgalini kınayan karar tasarısını görüştü. Karar tasarısı, Rusya tarafından veto edildi. Tasarı, Ukrayna'ya karşı güç kullanmayı talep etti.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekun saldırı ve işgal girişimi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından görüşüldü. Ukrayna'yı işgal eden Rusya'yı kınayan, Rusya güçlerinin Ukrayna’dan derhal ve tamamen çekilmesini talep eden kararı oylandı. New York'taki BM Toplantısı'nda düzenlenen Rusya'nın tasarıyı veto ettiği oylamada, Çin dahil olmak üzere üç çekimser oy çıktı. 

BM'DE UKRAYNA'NIN İŞGALİYLE İLGİLİ OYLAMA, RUSYA'NIN VETOSUNA KATILDI

Ukrayna Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Sergey Kislitsa ile Rusya'nın BM Temsilcisi arasında sözlü düello yaşandı. Ukrayna Temsilcisinin, hayatını kaybedenler için bir dakikalık sessizlik çağrısı bile Rusya temsilcisinin vetosu ile kabul edilmedi. 

Öte yandan, Rusya Daimi Temsilcisi Nebenzia, Rusya Federasyonu'nun "Ukrayna ve Ukrayna halkıyla savaş açmadığını" ve ayrıca "sivil ölümlerine dair bir kanıt bulunmadığını" söyledi.

ÇİN, BAE VE HİNDİSTAN'DAN RUSYA'YA DESTEK

Konsey'in beş daimi üyesi olan Rusya'nın kararına, Çin, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri "çekimser" kalarak Rusya'ya destek verdi.

BM Güvenlik Konseyi toplantısında Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi kınandı
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.