SON DAKİKA
Hava Durumu

Çanakkale Kara Savaşları'nın 104. yılında Türk gençleri atalarını unutmadı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 104. yılında "57. Alay için Vefa Yürüyüşü"

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2019 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çanakkale Kara Savaşları'nın 104. yılında Türk gençleri atalarını unutmadı

Çanakkale Kara Savaşları’nın 104’üncü yıl dönümü anma törenleri kapsamında Türk öğrencilerden oluşan yaklaşık 8 bin kişilik grup, Çanakkale Savaşları'nda şehit düşen atalarına saygı için yürüdü.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşen "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü", tarihi Gelibolu Yarımadası Kocadere Köyü Kamp Alanı'ndan başlatıldı.

Vefa yürüyüşüne; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, diğer askeri ve protokol üyeleri ile çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

YÜRÜYÜŞ ŞAFAK VAKTİ BAŞLADI

Program kapsamında, şafak vakti şehitlere saygı için top atışı gerçekleştirildi. Alana gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlere "yarma çorbası" ikram etti.

Bakan Kasapoğlu, etkinlikle ilgili hissiyatını, "Biraz sonra da namazımızı kılıp hep birlikte yürüyüşe başlayacağız. Gerçekten gençlerimizle omuz omuza o günleri, o anları hatırlayıp hep birlikte yürümek benim için de çok ayrı bir heyecan. Ben de çok heyecanlıyım." şeklinde ifade etti.

Öte yandan, etkinliğe Türk öğrencilerin yanı sıra, üniversite eğitimi için Türkiye'de bulunan yabancı öğrenciler, Avustralya'dan gelen 45 kişilik grup ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nden öğrencilerin de aralarında bulunduğu 8 bin kişi katıldı.

ANZAKLAR'DA GELİBOLU YARIMADASINDAYDI

Bugün sabah saatlerinde Anzak Koyu'nda, Çanakkale Savaşları'nda Yeni Zelanda ve Avustralya'dan gelen Anzak askerlerinin torunları da "Şafak" Ayini düzenleyerek, atalarını saygı ve dualarla andı.

http://qha.com.tr/haberler/anzak-koyu-nda-geleneksel-safak-ayini-yapildi/25120/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.