SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: Hapishanedeki acı cinayetler, bir gün dışarı sıçrayabilir

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, 12 Aralık 2018'de Rus işgalciler tarafından alıkonulan ve ağır hasta olup sağlık durumu kötüleşmesine rağmen hala tutukevinde tutulan Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov'un durumuna dair açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2019 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: Hapishanedeki acı cinayetler, bir gün dışarı sıçrayabilir

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, 12 Aralık 2018'de Rus işgalciler tarafından alıkonulan ve ağır hasta olup sağlık durumu kötüleşmesine rağmen hala tutukevinde tutulan Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov'un durumuna dair açıklamada bulundu.

KTMM ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DKTK) Başkanı, Ukrayna Milletvekili Refat Çubarov, işgalcilerin Bekirov'a uyguladıkları baskıyı Kırım Tatarlarına gözdağı vermek için kullandığını ifade ederek göz göre göre gerçekleşen bu cinayetin bir gün dışarıda da gerçekleşebileceğini ifade etti.

KTMM Başkanı Çubarov, Facebook sayfası üzerinden konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

"İSTİLACI YARATIKLAR KIRIM TATARLARINA DİZ ÇÖKTÜRECEKLERİNİ UMUYORLAR!"

"Bazen aynı anda umutsuzluk, öfke ve nefret bastırıyor...

Yavaş yavaş öldürülen bir kişiye yardım edememekten duyduğum çaresizlik. Sadece haykırmak kalıyor (geriye), ancak çoğu insanın duyarlılık eşiği çoktan kayboldu... Çoğu da yardım edemez, çünkü cinayet işgal altındaki Kırım'da, Simferopol'deki (Akmescit) tutukevinde gerçekleşiyor.

Her Kırım Tatarının, "Rus işgalciler ağır hasta bir insana işkence yapıyorsa, (kim bilir) nispeten sağlıklı bir kişi demir parmaklıklar ardına düşerse durumu ne olur" diye düşünmeleri için (Edem Bekirov'u) gösterişle öldürüyorlar...

Bu istilacı yaratıklar hala Kırım Tatarlarına diz çöktüreceklerini umuyorlar..."

"KIRIM TATARI EDEM BEKİROV'U ÖLDÜRÜYORLAR"

"Böyle umutsuz bir durumda, eskiden tanıdığım ve  işgalcilerin onun yanında yurttaşlarımı nasıl öldürdüğünü açıkça görmezden gelen Kırımlı Ruslardan birinin yakasına yapışmaya hazırım... Ki daha dün, Rus işgalciler gelmeden önce onlar, adalet ve iyilik hakkında konuşmayı severlerdi.

İşgalden kurtulan Kırım'da çatışmalardan kaçınmak için, vatandaşlarımın öldürülmesine sessiz kalan veya kayıtsızlık sergileyen iş birlikçilerin, Kırım'ı Rus askerlerinden bir gün önce terk etmesini istiyorum.

Acımasızca mı dersiniz?

Fakat şu an Kırım'da Simferopol (Akmescit) tutukevinde, kalbinde 4 stent takılı, progresif diyabet hastası , sağ bacağı ampute olan ve yarası sürekli iltihaplanan Kırım Tatarı Edem Bekirov'u öldürüyorlar...

https://www.facebook.com/dogrujol/posts/2130408780387598

Ve bugün Simferopol (Akmescit) tutukevinde masum bir insana karşı işlenen bu acı verici cinayet bir gün tutukevinin duvarları dışına çıkabilir..."

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da 12 Aralık 2018 tarihinde tutuklanan ve o süreçten bu yana tutukluluğu devam eden, ağır hastalığından dolayı hayati tehlikesi bulunan Kırım Tatar aktivist Edem Bekirov'un, bir haftadır ihtiyaç duyduğu ilaçları alamadığı bildirilmişti.

http://qha.com.tr/haberler/siyasi-tutsak-edem-bekirov-un-seker-komasina-girme-riski-artiyor/26653/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.