SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermeni işgalinden kurtarılan bölgeleri ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermeni işgalinden kurtarılan bölgeleri ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2021 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2021 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermeni işgalinden kurtarılan bölgeleri ziyaret etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermeni işgalinden kurtarılan Fuzuli, Zengilan, Laçın ve Cebrayıl illerinde incelemelerde bulundu. Aliyev, Karabağ'daki imar çalışmalarının devam edeceğini ve Ermenilerin yıktığı şehirlerin yeniden canlanacağını kaydetti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva, dün Karabağ'da Ermeni işgalinden kurtarılan bölgeleri ziyaret etti. Kurtarılan yerleşim birimlerinin imar sürecinin artık başladığını belirten Aliyev, işgal döneminde bu bölgelerdeki ormanların Ermenilerce yok edildiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Aliyev, Gülebirt köyünde Azerbaycan bayrağını öperek göndere çekti.

ZENGİLAN'DA "AKILLI KÖY" PROJESİ

Aliyev, "Akıllı Köy" projesini Zengilan'ın Ağalı köyü ile başlatacaklarını, imar edilecek ilk köyün de burası olacağını söyledi. Bir diğer görüntüde Besitçay Devlet Korusu'nda çınar ağacı dikerek buranın da yeniden kurulmasını başlattıklarını ifade eden Aliyev, burada bulunan yaklaşık 300 yıllık çınarların işgal döneminde Ermenilerce kesildiğini bildirdi.

"DÜŞMAN HAK ETTİĞİNİ BULDU"

Ermenilerin işgal döneminde gerçekleştirdiği yıkımları değerlendiren Aliyev, tüm bölgeleri kısa zamanda yeniden kuracaklarını belirtti. Aliyev, yasa dışı iskanın da savaş suçu olduğunu vurgulayarak, "Düşman tüm bu savaş suçları nedeniyle hak ettiğini buldu. Uluslararası seviyede de hesap verecektir." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.