SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Anzak Günü" mesajı: Tüm dünyaya barış çağrılarımızı yineliyoruz

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2019 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Anzak Günü" mesajı: Tüm dünyaya barış çağrılarımızı yineliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Kara Savaşlarının 104. yıldönümünde ve Yeni Zelanda ve Avustralya'da kaydedilen "Anzak Günü" ile ilgili önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca yayımlanan mesajda, "Bugün Çanakkale Savaşları’nda can veren her milletten tüm askerleri anıyoruz. Ortak acıları, yeni düşmanlıklar üretme değil, dostluğun, sevginin, barışın aracı haline dönüştürme konusunda Çanakkale’nin tüm toplumlara örnek olmasını temenni ediyorum. Anzak Günü münasebetiyle ülkemizde bulunan misafirlerimiz aracılığıyla tüm dünyaya barış çağrılarımızı yineliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak acıları, yeni düşmanlıklar üretme değil, dostluğun, sevginin, barışın aracı haline dönüştürme konusunda Çanakkale’nin tüm toplumlara örnek olmasını temenni ettiğini ifade ederek barışın egemen olacağı bir dünya çağrısı yaptı.

ATATÜRK'ÜN ANZAKLARA MEKTUBU HATIRLATILDI

Erdoğan'ın mesajında ayrıca, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analara verdiği "Evlatlarınız bizim bağrımızda huzur içindedir. Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuştur" mesajı hatırlatıldı ve Türkiye Cumhuriyetinin bu mesaja sahip çıktığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca yayımlanan mesajda şöyle devam etti:

"Bu noktada yeni nesillere düşen görev Çanakkale’de kanla, canla, azimle, cesaretle taşa, toprağa, denize kazınan dostluk mesajına sahip çıkmaktır. Yeni savaşların yaşanmaması, gelecek nesillerin barış dolu bir dünyada yaşayabilmeleri için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Çanakkale kahramanlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor, etkinlikler dolayısıyla ülkemizde bulunan misafirlerimizi ve vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Çanakkale Kara Savaşlarının 104. yılı münasebetiyle Gelibolu Yarımadası, çeşitli anma günlerine sahne oldu.

ANZAKLAR ŞAFAK AYİNİ YAPTI, TÜRK GENÇLERİ 57. ALAY'A VEFA İÇİN YÜRÜDÜ http://qha.com.tr/haberler/anzak-koyu-nda-geleneksel-safak-ayini-yapildi/25120/

Anzak Koyu'nda gece saatlerinde Avustralya ve Yeni Zelanda'dan Çanakkale'ye gelen Anzakların torunları, Şafak Ayini için yarımadada sabahladı.

http://qha.com.tr/haberler/canakkale-kara-savaslari-nin-104-yilinda-turk-gencleri-atalarini-unutmadi/25172/

Türk öğrencilerden oluşan 8000 kişilik bir ekipte,
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşen “57. Alay’a Vefa Yürüyüşü”, tarihi Gelibolu Yarımadası Kocadere Köyü Kamp Alanı’ndan başlatıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.