SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'da

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2022 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2022 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüşmek üzere Ukrayna'ya gitti.

Türkiye Cmhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın davetlisi olarak günübirlik çalışma ziyareti yapmak üzere Lviv'e gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da eşlik ediyor.

Ziyaret kapsamında liderler, üçlü bir toplantı yapmak üzere Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya gelecek. Görüşmede, Ukrayna tahıl koridoru faaliyetlerini artırarak Ukrayna-Rusya savaşını diplomatik yollarla sona erdirmek için atılabilecek adımlar ele alınacak.

GUTERRES’TEN AÇIKLAMA

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres salı günü yaptığı açıklamada, bugün Ukrayna'nın Lviv kentinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüşeceğini söyledi. Guterres, Erdoğan ve Zelenskıy ile görüşmesinin ardından 20 Ağustos'ta Ukrayna tahıl anlaşmasını denetlemek için İstanbul'daki Müşterek Koordinasyon Merkezini de ziyaret edecek.

TAHIL KORİDORU VE DÖRTLÜ MUTABAKAT

22 Temmuz'da Türkiye, BM, Rusya ve Ukrayna, altıncı ayına giren Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi nedeniyle sıkışan Ukrayna tahılını ihraç etmek için İstanbul'da bir anlaşma imzalamıştı.

Süreci denetlemek ve Ukrayna tahılının ticari gemiler tarafından güvenli bir şekilde taşınmasını sağlamak için üç ülke ve BM'den gelen temsilcilerden oluşan İstanbul'daki Müşterek Koordinasyon Merkezi resmi olarak 27 Temmuz'da başlatılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.