SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, eski ABD Başkanı Bill Clinton ile görüştü

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2022 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2022 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Zelenskıy, eski ABD Başkanı Bill Clinton ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Amerika Birleşik Devletlerinin 42. Başkanı Bill Clinton ile görüştü. Görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ABD'nin çeşitli düzeylerde kapsamlı desteğinin yanı sıra Bill Clinton ve eşinin kişisel desteği için de teşekkür etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Amerika Birleşik Devletleri 42. Başkanı Bill Clinton ile görüntülü görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığından yapılan resmi açıklamada, Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ABD'nin çeşitli düzeylerde kapsamlı desteğinin yanı sıra, Bill Clinton ve eşinin kişisel desteği için, özellikle First Lady ve Baylar Zirvesi'ne katılım için teşekkür etti.

ZELENSKIY-CLINTON GÖRÜŞMESİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Rusya'ya yönelik yaptırımların daha da artırılmasının önemini vurguladı. Bill Clinton'ı, dünya toplumunun dikkatini Zaporijjya nükleer santralinin bombalanması ve madenciliğine ve Rusya'nın nükleer terörüne çekmek için kişisel yetkisini kullanmaya çağırdı.

Zelenskıy, “Özgürlük ve demokrasinin temel değerler olduğu toplumların Ukrayna'daki savaşın aciliyet duygusunu kaybetmemesi bizim için son derece önemlidir. Bu nedenle bu tür konuşmalar bizim için çok faydalı” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.