SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Zelenskıy ile ABD Başkanı Biden, Donbas gündemini görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskıy, ABD Başkanı Joe Biden'la yaptığı telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Donbas ve bölge dinamikleri ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2021 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2021 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Zelenskıy ile ABD Başkanı Biden, Donbas gündemini görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodımır Zelenskıy, ABD Başkanı Joe Biden'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Donbas gündemi ve bölge dinamikleri ele alındı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ABD Başkanı Joe Biden bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Ukrayna'nın çevresindeki Rusya tehdidi ve barışın sağlanması için oluşturulabilecek yol haritaları değerlendirildi.

Söz konusu görüşmede, Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yakın zaman önce video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen görüşmenin sonuçları masaya yatırıldı. Zelenskıy, Biden'a Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ile egemenliğine verdiği sürekli ve kararlı destek için teşekkürlerini iletti.

Donbas'ta barışçıl çözüme bağlılığını yineleyen Cumhurbaşkanı Zelenskıy, görüşmede tarafların sonraki adımlar için barışın sağlanma amacını hep öncelikli tuttuklarını aktardı.

Görüşmenin gündem başlıkları arasındaki, Ukrayna'nın enerji dayanıklılığını kuvvetlendirmek için atılabilecek somut adımlar da ele alındı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.