SON DAKİKA
Hava Durumu

Denisova: Edem Dudakov, Rus işgalcilerin Hansaray'daki tahribatını kamuoyuyla paylaştığı için alıkonuldu

Denisova: Edem Dudakov, Rus işgalcilerin Hansaray'daki tahribatını kamuoyuyla paylaştığı için alıkonuldu

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2022 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2022 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Denisova: Edem Dudakov, Rus işgalcilerin Hansaray'daki tahribatını kamuoyuyla paylaştığı için alıkonuldu

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Lyudmila Denisova, işgalci güçlerin, bu sabah Bahçesaray’da yaşayan Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Edem Dudakov’un evine baskın düzenleyerek alıkoymasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Denisova, Rus işgalcilerin, İnsan Hakları ve Temel Özgürlüklerin korunmasına ilişkin sözleşmeyi ihlal ettiğini vurgulayarak Rus işgali altındaki Kırım’da, Ukrayna vatandaşlarının yasa dışı olarak alıkonulmasını kınadı.

Rus işgalci yönetimi, Kırım’daki eylemleriyle ifade özgürlüğünü içeren İnsan Hakları ve Temel Özgürlüklerin Korunmasına İlişkin Sözleşme’nin 10. maddesini ihlal etmeye devam ediyor. Rus işgali altındaki Kırım’daki insan hakları ihlallerini dile getiren Denisova, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Edem Dudakov'un Bahçesaray'daki Han Saray'nda sözde "restorasyon çalışması" sonrasında meydana tahribatı kamuoyunda paylaştığı için suçlandığını belirtti. Denisova, alıkonulan Dudakov'un, Akyar'daki (Simferopol) Aşırılıkçılıkla Mücadele Merkezi'ne götürüldüğünü bildirdi.

İNSAN HAKLARI VE TEMEL ÖZGÜRLÜKLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN SÖZLEŞME İHLAL EDİLİYOR!

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi Denisova, Rus işgalcilerin; Kırım Tatar mimarisinin incisi, dünya çapında büyük önem taşıyan tek tarih ve kültür örneği olan Bahçesaray’daki Hansaray’da yürüttüğü kasıtlı yıkıcı faaliyetlerini kamuoyunda korkusuzca paylaşan insanlardan biri olan Dudakov ile ilgili şunları kaydetti:

"İşgalciler Kırım Tatarlarına yönelik zulmü artırıyor. Geçici olarak işgal altındaki Kırım'da Ukrayna vatandaşlarının evlerinde yapılan aramalar uluslararası standartlara aykırı. Herkesin hakkının güvence altına alındığı İnsan Hakları ve Temel Özgürlüklerin Korunmasına İlişkin Sözleşme'nin 5. maddesi doğrudan ihlal ediliyor.”

RUS İŞGALCİLERİN YASADIŞI FAALİYETLERİNE YÖNELİK YAPTIRIM ÇAĞRISI!

Ayrıca Denisova, uluslararası toplum örgütlerini işgalci makamların yasadışı eylemlerine yanıt vermeye ve geçici olarak işgal altındaki Kırım topraklarındaki insan hakları ihlallerini durdurmak için işgalci Rusya yönetimi üzerindeki baskıyı artırmaya çağırdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.