SON DAKİKA
Hava Durumu

Dinamo Kıyiv UEFA Avrupa Ligi’nde B grubunda

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2022 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2022 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dinamo Kıyiv UEFA Avrupa Ligi’nde B grubunda

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Portekiz temsilcisi Benfica’ya yenilerek yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam eden Ukrayna temsilcisi Dinamo Kıyiv, bugün yapılan kura çekimi sonucunda Türkiye temsilcisi Fenerbahçe’nin de bulunduğu Rennais ve Larnaca takımlarıyla B grubuna düştü.

UEFA Avrupa Ligi’nde gruplarda kura çekimi bugün İstanbul’da Haliç Kongre merkezinde yapıldı. Ulusal ligini 2.sırada tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılmaya hak kazanan Ukrayna temsilcisi Dinamo Kıyiv, play-off turunda Portekiz temsilcisi Benfica’ya elenmesi sonucunda UEFA Avrupa Ligi’ne gitmişti. Dinamo Kıyiv, bugün yapılan kura sonucu Avrupa Ligi’nde B grubunda boy gösterecek.

DİNAMO KIYİV VE FENERBAHÇE AYNI GRUPTA YER ALDI

Dinamo Kıyiv’in kura çekilişiyle yer aldığı B grubunda Türkiye temsilcisi Fenerbahçe’nin yanı sıra Fransız takımı Rennais ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden AEK Larnaca takımı yer alıyor.

UEFA Avrupa Ligi’nde aynı grupta yer alan Dinamo Kıyiv ve Fenerbahçe takımları UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında da karşılaşmıştı. Fenerbahçe’yi 0-0 ve 2-1’lik skorlarla eleyen Dinamo Kıyiv, bir üst tura yükselmişti. Ön eleme turunda elenen Fenerbahçe’de Avrupa Ligi play-off turunda başarılı olmuş ve adını gruplara yazdırmaya hak kazanmıştı.

SKANDAL TEZAHÜRAT

Dinamo Kıyiv ve Fenerbahçe maçında tribünden gelen “Vladimir Putin" tezahüratları büyük tepkiye yol açmıştı. Dinamo Kıyiv’in kura çekilişiyle yer aldığı B grubunda Türkiye temsilcisi Fenerbahçe’nin yanı sıra Fransız takımı Rennais ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden AEK Larnaca takımı bulunuyor.

Türkiye’nin bir başka temsilcisi Trabzonspor da H grubunda Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız, Fransa temsilcisi Monaco ve Macaristan temsilcisi Ferencvaros takımları arasında yer aldı.

DİNAMO KIYİV EV SAHİBİ OLDUĞU MAÇLARA POLONYA’DA ÇIKACAK

Rusya’nın 24 Şubat 2022’de Ukrayna’ya karşı başlattığı geniş çaplı işgal girişiminden sonra ulusal ligdeki maçların durması sonucu Dinamo Kıyiv, UEFA müsabakalarından önce aylarca resmi maç ve antrenman yapamamıştı. Savaş dolayısıyla Avrupa’daki müsabakalarına Polonya’nın Lodz şehrindeki Miejski stadında devam eden Dinamo Kıyiv, önümüzdeki Avrupa Ligi müsabakalarında da Miejski stadında boy gösterecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.