SON DAKİKA
Hava Durumu

Dışişleri Bakanlığından Nijerya'daki korsan saldırısına dair açıklama

Dışişleri Bakanlığından Nijerya'daki korsan saldırısına dair açıklama

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2019 20:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dışişleri Bakanlığından Nijerya'daki korsan saldırısına dair açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Nijerya açıklarında korsan saldırısına uğrayan Tür kargo gemisinin, Tema Limanına (Gana) çekildiğini, kaçırılan mürettebatın serbest bırakılması için gerekli girişimlerde bulunulduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Douala Limanından (Kamerun) Abidjan'a (Fildişi Sahili) gitmekte olan Türk bandıralı kargo gemisinin 13 Temmuz akşamı Nijerya açıklarında korsan saldırıya uğradığı belirtildi.

Açıklamada, "Saldırı sonucu, Türk vatandaşı olan gemi mürettebatının bir bölümü korsanlar tarafından kaçırılmıştır. Korsanların terk ettikleri gemi Tema Limanına (Gana) çekilmiş olup, kaçırılan vatandaşlarımızın serbest bırakılmalarını teminen Nijerya ve Gana makamları nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır. Konu Bakanlığımız ve ilgili kurumlarımızca yakından takip edilmektedir" denildi.

NİJERYA AÇIKLARINDA KORSAN SALDIRISI

Kamerun'dan Fildişi Sahili'ne giden ve 18 mürettebatın bulunduğu Türkiye bandıralı bir yük gemisine Nijerya açıklarında korsanlar tarafından saldırı düzenlendi. 16 Temmuz 2019 tarihinde Douala limanından Abidjan limanına boş olarak giden Paksoy-1 isimli gemiden 10 denizci kaçırıldı.

Geminin ait olduğu firma Kadıoğlu Denizcilik SAN. TİC. AŞ.'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Kamerun’un Douala limanından Fildişi sahili Abidjan limanına boş olarak gitmekte olan 8900 Dwt Türk bayraklı Paksoy-1 isimli yük gemimize yaklaşık olarak 02:58N – 004:40E mevkinde Nijerya Brass kıyısının 124 mil (230 kilometre) güneybatısında silahlı korsanlarca saldırıya uğramış, gemideki iletişim ve seyir cihazlarına zarar verilmiş ve tamamı Türk vatandaşı 10 denizci arkadaşımız korsanlar tarafından rehin alınmıştır. İlk duyumlara göre yaralanma ve can kaybı yaşanmamıştır. Tüm personelimizin salimen serbest bırakılmaları için çalışmalarımız devam etmektedir. Konu hakkında daha detaylı bilgilere ulaştıkça sizlere ileteceğiz” denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.