SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğu Türkistan'daki toplama kamplarının sayısı ve görüntülerine dair en net rapor

Uydu görüntülerinden tespit edildi: Doğu Türkistan'daki toplama kamplarına dair en net rapor!

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2020 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2020 22:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Doğu Türkistan'daki toplama kamplarının sayısı ve görüntülerine dair en net rapor

Avustralya Stratejik Siyaset Enstitüsünün (ASPI) hazırlamış olduğu Doğu Türkistan'da Çin'in ortaya koyduğu baskı ve asimilasyon politikalarını içeren "Sincan Veri Projesi Raporu", Pekin yönetiminin soykırıma varan faaliyetlerini gözler önüne serdi.

Avustralya merkezli düşünce kuruluşu ASPI'nin (Australian Strategic Policy Institute) yayımladığı Doğu Türkistan raporu, Pekin yönetiminin yüksek güvenlikli, hapishaneyi andıran tesisleri inşa etmeye devam ettiğini ortaya çıkardı.

Kapsamlı rapordan edinilen bilgilere göre, Avustralyalı araştırmacılar, Doğu Türkistan'da 380 toplama kampının inşa edildiğini belirledi. Toplama kamplarına ilişkin verilere uydu görüntülerinden ulaşılırken, kampların Çin'in dünyaya pazarladığı ucuz iş gücü kullanılan ve insanların zorla çalıştırıldığı fabrikalara yakın olması dikkat çekti.

DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ TOPLAMA KAMPLARI: 2017'DEN BU YANA 400 KAMP İNŞA EDİLDİ!

Avustralyalı düşünce kuruluşu, 2017'den bu yana Doğu Türkistan'ın tamamında 400 civarında toplama kampının inşa edildiğini ileri sürüyor. Bu kampların büyük bir çoğunluğu, düşük güvenlikli tesisler ile yüksek güvenlikli hapishaneyi andıran kampları içeriyor.

ASPI: SON BİR YILDA 61 KAMP İNŞA EDİLDİ

Uydu fotoğrafları üzerinde yapılan incelemelere bakıldığında 380’den fazla kamp tespit edilmiş bulunuyor. ASPI, son bir yılda 61 ayrı yeni inşaatın yapıldığını ve halen 14 inşaatın devam ettiğini ortaya koydu.

https://www.youtube.com/watch?v=RoDpjyW_-aQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR38YQiPOsGS-Kqyev1YcdyCd-GidWrKNbsjyAKE0R5fCPUQ1NAlntEYS_U&ab_channel=qhavideo

2018 sonunda sayısı 100 olan toplama kamplarının son iki yılda belirgin şekilde arttığına dikkat çekilen rapora göre, uydu fotoğraflarında, Temmuz 2019-Temmuz 2020 döneminde bölgedeki 61 merkezde yeni inşaat ve genişletme çalışmalarının yürütüldüğü, 14 merkezde ise halen inşaat çalışmaları sürdüğü gözlemlendi.

Benzer haber:
Doğu Türkistan’da ceza kampında 3 yıl alıkonuldu, gördüklerini anlattı

DİNİ, ETNİK VE SİYASİ BASKILARIN MERKEZİ: DOĞU TÜRKİSTAN

Çin hükumetinin sistematik baskı ve asimilasyonlar ile dini, etnik, kültürel ve siyasal anlamda “soykırıma” varan faaliyetleri, her geçen gün dünya kamuoyunun daha çok gündemine geliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığının açıkladığı verilere göre Doğu Türkistan’da yaklaşık 2 milyona yakın Uygur Türkü ve diğer azınlıklara mensup Müslümanlar, eğitim adı altında zorla toplama kamplarında tutulmakta. Etnik ve kültürel ayrımcılığa ve insan hakları ihlallerine maruz kalan Doğu Türkistanlılar, ucuz iş gücü olarak Çinli şirketlerde çalıştırılıyor. Öte yandan, Birleşmiş Milletlerin resmi verilerine göre ise, Pekin idaresinin kültürel soykırım uyguladığı Doğu Türkistan’daki toplama kamplarında 1 milyondan fazla Uygur Türkünü zorla tutuyor. Farklı kaynaklarda cezaevleri ile gözaltı merkezlerinde tutulanlarla birlikte bu rakamın 3-4 milyon arasında olduğu tahmin ediliyor.

Ayrıca, Çin hükumeti, her ne kadar dünya kamuoyunda aksini iddia etse de Doğu Türkistan’daki toplama kamplarında, ABD Dışişleri Bakanlığı verilerine göre 2 milyonu aşkın Doğu Türkistanlı zorla tutuluyor. Burada, Çin Komünist Partisinin sistematik baskı ve zulüm politikalarına maruz kalan Uygur Türkü ve diğer azınlıklar, birçok hak ihlali ile karşı karşıya.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.