SON DAKİKA
Hava Durumu

Donbas'ta son bir yılda hayatını kaybeden Ukrayna askerlerinin sayısı belli oldu

Son bir yılda Donbas'ta hayatını kaybeden Ukraynalı askerlerin sayısı belli oldu

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2021 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2021 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Donbas'ta son bir yılda hayatını kaybeden Ukrayna askerlerinin sayısı belli oldu

Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesini işgal altında tutan Rusya destekli silahlı güçlerin son bir yıl içinde düzenlediği saldırıları sonrasında 45 Ukraynalı asker hayatını kaybetti.

Ukrayna krizinin çözümü için oluşturulan Üçlü Temas Grubu Ukrayna Heyeti, 27 Temmuz 2020 - 27 Temmuz 2021 tarihleri arasında Donbas’taki çatışmalarda hayatını kaybeden Ukraynalı askerlerin sayısını açıkladı. Bugün yapılan açıklamada, “27 Temmuz 201 tarihinde, kapsamlı ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana tam bir yıl oldu. Bu süre boyunca 45 Ukraynalı asker hayatını kaybetti ve 163 asker yaralandı.” diye bildirildi.

Bilindiği üzere, Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, Rusya destekli işgalci güçlerin dün düzenlediği saldırı sonucu 7 Ukraynalı askerin yaralandığı aktarılmıştı.

KAPSAMLI ATEŞKES ANLAŞMASININ SÜRESİ SONA ERDİ

Ukrayna krizinin çözümü için oluşturulan Üçlü Temas Grubu tarafından sağlanan anlaşma üzerine, 27 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Ukrayna birlikleri ile Donbas bölgelerini işgal eden yasa dışı silahlı güçler arasında “kapsamlı ateşkes” rejimi yürürlüğe girmişti. 31 Mart 2021 tarihinde düzenlenen Üçlü Temas Grubu toplantısında Rus tarafı, Ukrayna’nın tam kapsamlı ateşkes anlaşmasını 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren uzatma teklifini reddetti.

RUSYA YÜZÜNDEN ANLAŞMAYA VARILAMADI

Daha sonra, Ukrayna krizinin çözümü için oluşturulan Üçlü Temas Grubu, Donbas’taki askeri gerilimin artmasını görüşmek için acil bir şekilde 7 Nisan 2021 tarihinde toplandı. Taraflar, toplantıda ateşkesin yeniden sağlanması gerektiğini teyit etti. Ancak Rusya’nın tutumu dolayısıyla görüşmede yazılı bir belge imzalanamadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.