SON DAKİKA
Hava Durumu

Dugin'in kızı Moskova'da bombalı saldırıda öldü

Aleksandr Dugin'in kızı Moskova'ya dönerken aracına konulan bombanın patlaması sonucu öldü.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2022 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2022 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dugin'in kızı Moskova'da bombalı saldırıda öldü


Aleksandr Dugin'in kızı Moskova'ya dönerken aracına konulan bombanın patlaması sonucu öldü.



Rus propagandacı Avrasyacı Aleksandr Dugin kızıyla birlikte edebiyat ve muzik programına katıldı. Aşırı sağ fikirleriyle bilinen kızı Darya Dugina babası Aleksandr Dugin'in arabasını alarak 21 Ağustos 2022'de Moskova'ya dönerken aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu olay yerinde öldü. Olay yerine gelen Aleksandr Dugin’in o anlarını gösteren video gündem oldu.



Saldırının aslında Dugin'e yapılması planlandığı da iddialar arasında.





ALEKSANDR DUGİN KİMDİR?



SOVYETLERİN TOTALİTER YAPISINI ÖZLEYEN DUGİN’İN AVRASYACILIK TEORİSİ NEDİR?

Dugin, Avrasyacılık ideolojisini, “geleneğin orijinal tarzını çağdaşlığın elementleri ile birleştiren siyasi bir felsefe” olarak tanımlıyor. Kendi deyimiyle Moskova ve Ankara eksenini, Avrasya coğrafyasında çok önemli bir konumda görse de, Orta Asya ülkelerinin rolünü daha fazla önemsiyor. Bu yüzden Türkiye, Kazakistan, Ukrayna ve Kırgızistan’a özel önem vererek, Rusya ile yakınlaşılması iddiasında bulunuyor.



“Avrasya Birliğinin kurulması için projeye Kazakistan ve Ukrayna’nın desteğinin alınması gereklidir” diyen Dugin, aslında Sovyetler Birliğinin merkezi, baskıcı ve totaliter yapısını, Ruslar dışında tüm milletleri ötekileştirerek yönetme fikrine özlem duyduğu görülüyor.



“STRATEJİST” DUGİN’DEN HEZEYANLAR: RUSYA, DÜNYANIN YARISINA YAYILACAKTIR

İflah olmaz bir romantik ve Rusya’da dahi faşizan derecede Rus milliyetçisi olarak tanımlanan Aleksandr Dugin, bir konuşmasında şu ifadeleri kullanıyor: “Bizim Rusya’dan sonraki emelimiz, Avrasya Birliğidir. Bir tek bu etegrasyon yoluyla Rusya hayatta kalacak ve yeni bir nitelikle dünyanın yarısına yayılacaktır. ‘Mesih hayalimiz’, başka halkların emellerine aykırı olarak değil, onlarla beraber canlanmaktır.”





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.