SON DAKİKA
Hava Durumu

Erbil'de şehit edilen diplomatın kanı yerde bırakılmadı!

Erbil'de şehit edilen diplomatın kanı yerde bırakılmadı!

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2019 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erbil'de şehit edilen diplomatın kanı yerde bırakılmadı!

Irak’ın Erbil şehrinde Türk diplomat Osman Köse'nin şehit edilmesinin akabinde, saldırıya gereken karşılık verildi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), nokta operasyonlar düzenleyerek hain saldırının planlayıcılarını etkisiz hale getirdi.

Türk diplomat Osman Köse'nin şehit edilmesinden bir gün sonra planlayıcıların tespit edilerek harekete geçildiği, teröristlerin MİT tarafından takibe alındığı aktarıldı.

Önce 18 Temmuz 2019'da Duhok'ta, teröristlerin yoldan geçişi esnasında operasyon düzenlenerek buradaki teröristler etkisiz hale getirildi.

Saldırının sorumlularını hedef alan takip devam ettirilerek 24 Temmuz 2019'da saldırıyı planlayan diğer teröristler de Irak'ın kuzeyindeki Batika kırsalında etkisiz hale getirildi.

ERBİL’DE TÜRK DİPLOMATLARA SİLAHLI SALDIRI: 1 ŞEHİT

Erbil’de 17 Temmuz 2019’da Türk konsolosluk çalışanlarının da içinde olduğu bir restorana silahlı saldırı düzenlendiği bildirilmişti.

Ölü ve yaralıların olduğu ifade edilen olayda yerel kaynaklara göre saldırıda bir Türk diplomatın şehit olduğu, iki Türk diplomat ve bazı Iraklı vatandaşların ise yaralandığı belirtilmişti. Daha sonra saldırıya uğrayan Iraklılardan birinin de hayatını kaybettiği aktarılmıştı.

Son bilgilere göre Irak Kürt Yönetimi Bölgesinde gerçekleşen olay şöyle vuku buldu: Başkonsolosluk personelleri bir taziye ziyaretinden döndükleri esnada lokantaya geldi. Saat 15.50’de kimliği belirsiz katil zanlısı üç şahıs normal elbiseler giymiş şekilde içeri girerek diplomatlara ve yan masasında oturanlara saldırdı. Saldırı sonucu 1 personelin şehit olduğu 2 personelin de yaralandığı ifade edildi.

Erbil Emniyet güçlerinin olayla ilgili soruşturma başlattığı, kaçan saldırgan veya saldırganların yakalanması için Erbil’den diğer kentlere giden tüm yolların trafiğe kapatıldığı aktarılmıştı.

Saldırının faili olan Mazlum Dağ’ın 20 Temmuz 2019’da tutuklandığı bildirilmişti. Erbil Emniyet Müdürlüğü, Türk diplomatın şehit olduğu ve 2 Iraklı vatandaşın da yaşamını yitirdiği saldırıyı düzenleyenlerden birinin 1992 Diyarbakır doğumlu Mazlum Dağ olduğunu açıklayarak fotoğrafını yayınlamıştı. Daha sonra saldırıda rol oynayan diğer terörist Muhammed Beşiksiz adlı şahıs da yakalanmıştı. Beşiksiz'in “Djvar, Mamend ve Yusuf” kod adlarını kullandığı, Türk diplomatlara saldırısında terörist Mazlum Dağ’a yardım edenlerden olduğu bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.